Reedest käivitub mandri ja saarte vahel aastavahetuse laevagraafik

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väinamere Liinide teatel käivitub reedest riigi tellitud aastavahetuse laevagraafik, mis Kuivastu–Virtsu liinil kehtib kuni 1. jaanuarini ja on tihedam kui tavapärane sügistalvise graafiku riigi tellimus.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tegi vedaja seni Kuivastu-Virtsu liinil kommertsreise, mis tihendasid igapäevaselt laevagraafikuid. „Kommertsreiside tegemine lõpetatakse homsest ja vähemalt jaanuaris–veebruaris neid samuti olema ei saa. Korrigeerime graafikuid vastavalt varasemale kogemusele ja prognoosidele. Aasta alguse nõudlus on kõige madalam ja siis sõidavad laevad hõredama, ühe tunni ja 10 minuti graafikuga. Reedeti ja pühapäeviti teostab ettevõte riigi tellimuse alusel ka 35 minuti sõiduplaani,“ sõnas Hiiuväin.

Pühadeperioodil 20. detsembrist 1. jaanuarini on sõidugraafik veidi erinev seni kehtivast, päevade lõikes on erisusi vastavalt väljakujunenud nõudlusele. Täpse päeva sõiduplaani saab vaadata e-piletite ostukalendrist. 24. ja 25. detsembril ning 1. jaanuaril jääb ära esimene reis mõlemast sadamast.

Oktoobrist detsembrini on statistika kohaselt kasvanud kõige enam nädalavahetuste nõudlus võrreldes möödunud aastaga, mis on pea 30 protsenti suurem. Sellele tuginedes on aasta algusest reedeti 35 minuti graafik reisidel kell 16.25–19.55 Virtsust ja pühapäeviti reisidel kell 12–18.10 Kuivastust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments