114

Nõva vallavanemaks sai Deiw Rahumägi

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva vallavolikogu eesotsas esimehe Peeter Kallasega (paremal) valis täna uueks vallavanemaks Deiw Rahumägi (vasakul). Foto: Katrin Pärnpuu
Nõva vallavolikogu eesotsas esimehe Peeter Kallasega (paremal) valis täna uueks vallavanemaks Deiw Rahumägi (vasakul). Foto: Katrin Pärnpuu
Nõva vallavolikogu eesotsas esimees Peeter Kallasega (paremal) valis täna uueks vallavanemaks Deiw Rahumägi (vasakul). Foto: Katrin Pärnpuu

Nõva vallavolikogu valis täna õhtul nelja poolthäälega seitsmest vallavanemaks siseministeeriumi endise asekantsleri, Harkust pärit Deiw Rahumägi.

Rahumägi ametissevalimise eel umbusaldasid volinikud senist vallavanemat Tõnu Raagi, kelle nad olid samuti nelja poolthäälega ametisse valinud kaks nädalat tagasi. Raagi umbusaldas neli volnikku.

Enne hääletamist luges kolmeliikmelise opositsiooni liige Ilme Peedoson ette toetusavalduse Tõnu Raagile. Toetusavaldusele oli alla kirjutanud 141 Nõva valla elanikku, mis on kolmandik valimisealistest kodanikest.

Opositsiooni liikme Tiiu Kaevatsi küsimusele, mis tunne on Rahumägil hakata juhtima valda, kus nii suur osa rahvast on tema vastu, vastas Rahumägi, et ega see hea tunne ole, aga ta loodab, et vastuseisust saadakse üle.

Rahumägi lubas end Nõva valda sisse kirjutada ja rajada sinna ka endale kodu.

“Olen valmis kõik oma oskused panema Nõva vala rahva teenistusse,” sõnas ta.

Pikemalt laupäevase Lääne Elu paberlehest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Prognoos
Prognoos

Nõva eelarve on väike. vist pool milli? Aga küll selle saab vana tegija Deiw kerge vaevaga ära “sulatatud”. Kuid. Nõval hakkab ta pigem mingit oma äri ajama- arvatavasti tegelema väljamaalaste metsa viimisega, ehk siis täpsemalt: “arendab jahiturismi”. Oma kodukandis see enam välja ei tule, sest jahiseltsi juhataja kohal olles korraldas ta sigadusi ja finantstrikke, mille tagajärjel ta maha valiti.
Aga nõvakatele jõudu- nalja saab nii ehk teisiti, eurorahad voolavad valda ja vallast sinna kuhu vaja.

Deiwi
Deiwi "sõber"

Ei-ei-ei. Nii nagu ma olen kogu aeg öelnud – mul on see juba mitu aastat peas mõlkunud. Algul ma tulin Tallinnast ära Tallinna äärde. Siis olid seal põllud, metsad ja vähe autosid. Nüüd on nii, et ma ei saa oma metsateelt suure tee peale korralikult keerata, sest seal on nii palju autosid—–räägib mees,kes müüs oma isakodu hoovi elamukruntideks ja nüüd on siis aeg rahu ja vaikust otsida

kallid normaalsed nõvakad
kallid normaalsed nõvakad

teil on tõesti põhjust muretsemiseks. Kui inimene on eelmistes kohtades korda saatnud lubamatuid tegusid, mis on tema alluvatele kahjulikud, siis ta ongi selline igal pool (teie puhul Rahumägi). See väide põhineb kogemusel. Olge targad ja võidelge oma tuleviku eest.

.,.,airi marmor
.,.,airi marmor

Ma ei saa aru miks see Harku valla kodanik nii Nõva vallavanemaks tahab saada kas on plaanis Nõva kool maha müüa ja siis selle rahaga maja ehitada.Hea kõrvaline koht.enamus elanikest pensionärid .nendest on kerge üle sõita.inimene ei tea ega tahagi nõva inimest midagi teada. Varsti jääb Tallinna loomaaia direktori koht ka vabaks kandideerigu selle kohale saab ennast vähemalt raha eest näidata

...no nii rahvas
...no nii rahvas

..nüüd tuleks asi käima lükata.kaua te sellel kukel oma nelja saamatu räsitud kanaga seal kakerdab kanakari käib ju aedikus et ümbrust täis ei situks ja rahvale jalgu ei jääks.Võtke viimane jõud kasvõi kokku ja tehke oma kodust jälle sama armas kui ta kunagi oli.äkki tuleb siis mõni noorgi tagasi ning lükatakse jälle elu käima selles imearmsas kohas

parim
parim

Kallas on kukk ja ülejäänud 3 kana kaagutavad kuke laulu nüüd Varem sittus Peeter Kallas kõik kohad täis, nüüd siis on veel 3 kana tal abiks. Õudusega mõtlen,mis sellest Nõvakesest küll alles jääb.

ei saa päris täpselt aru,
ei saa päris täpselt aru,

… ja ei saagi vist saama. Seletused on välja kukkunud küllaltki imelikud. Või on selgitajatel miski muu asi südamel.

Naabervalla jurist soovitab
Naabervalla jurist soovitab

Nõva rahvas ,seadused on meil kõik olemas. Pöörduge halduskohtusse.
(2) Kohalik omavalitsus:
1) rajaneb riigi territooriumi haldusjaotusel;
2) teostub demokraatlikult moodustatud esindus- ja võimuorganite kaudu, samuti kohaliku elu küsimustes rahvaküsitluse või rahvaalgatuse teel.
Pöörake tähelepanu p 2) lause teisele poolele ja eriti sõnale SAMUTI. Samuti tähendab samamoodi ,võrdselt ,võrdväärselt . Seega rahvaalgatus ja rahvahääletus on võrdne volikogu otsusega . Kas vallavanem on seotud kohaliku elu küsimustega ? No 100 % ju. Halduskohtusse peaks saama kaebuse esitada ka tasuta . Ärge laske endid jalge alla trampida !

ei saa päris täpselt aru,
ei saa päris täpselt aru,

… mille üle siin kemplemine käib? Pole kuulda olnud, et Nõva vallas suuri summasid ripakil oleks. KOV-i eelarve on samasugune, kui mõne töötajaga ettevõttel ja majandatakse ära. Lisaks viiakse ellu ka valimislubadusi. Elu kui lill, mis siin käratseda? Aga Savisaar tõstis eile enda palka 1000€ võrra. Selliste tempudega on rahvas ära harjunud ja kedagi ei häiri see.
Kas keegi seletaks rahulikult, ilma emotsioonideta, miks siin niisugune lärm on? Kes millest ilma on jäänud?

Lembitu Twerdianski
Lembitu Twerdianski
Lugedes kommentaare on selge, kelle poolt enamik Nõva rahvast on. Siiski üks soovitus Nõva rahvale. Kui te tahate, et ühisrinne mõjuks, tuleb kindlasti kommenteerida oma nime all. See kuvand mõjub, kui on selge et, on tegemist konkreetsete inimestega. Pregused kommentaarid jooksevad mööda külgi maha, sest need pole isikustatud. Need on õhku visatud, ilma ,et ühtki vallaelanikku seal taga oleks. Võib mõelda, et need on vallavanema endiste vaenlaste poolt kirjutatud Tallinnast või Hiiumaalt või kust tahes. Või on kaks-kolm vingameest need kirjutanud eri nimede all. Olen alati kommenteerinud oma nime all ja keegi pole hõlma hakanud. On loomulik, et igal inimesel… Loe rohkem »
Jah
Jah

Lembit sul on õigus, aga vaata millises pätikambas sina kandideerisid 2013 aasta valimistel. Häbi.

Rutmar
Rutmar

Täitsa nõus Lembituga tehke häält oma nimede alt!!!

reformist
reformist

on piinlik, väga piinlik

wpDiscuz