Õhtuleht kirjutab Tallinna–Nõva bussiga juhtunud õnnetusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tallinna–Nõva bussiga juhtunud liiklusõnnetuses hukkunud naisel oli turvavöö kinnitamata. Foto: politsei
Foto: politsei
Foto: politsei

Pühapäeval Harjumaal Padise vallas Tallinna–Nõva bussis hukkunud vanaproua oli Nõva valla lugupeetud inimene, Nõva kooli pikaaegne ja armastatud matemaatikaõpetaja. Kuigi nüüdseks ei ole ta tunde andnud ligemale 10 aastat, teatakse ja mäletatakse teda endiselt – koolis täpse ja nõudliku õpetajana, küla vahel üksinda jalutava mõtliku pensionärina, kirjutab Õhtuleht.

Endine kolleeg majanaaber meenutas, et Helve armastas väga istuda bussis just seal juhi kõrval.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets meenutab, et teeolud olid õnnetuspaigas rasked: teed kattis lumelörtsi segu ning selle all oli teepind osaliselt jäätunud.

“Kindlasti tasub meeles pidada, et turvavöö on nii autodesse kui teistesse sõidukitesse paigutatud selleks, et päästa inimeste elusid,” rõhutab Kasemets. Seega peaks iga kord, kui see on võimalik, turvavarustust kasutama. Paraku ei ole paljudel inimestel tekkinud harjumust kasutada turvavööd ühissõidukites.”

Ka liiklusseadus ütleb, et sõidukis, millel on turvavööd, peab sõitja olema sõidu ajal turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud.

AS SEBE kommunikatsioonijuht Gert D. Hankewitz ütleb, et kuna bussidega toimub õnnetusi üliharva, ei tunneta inimesed ohtu. “Ent vaatama sellele, et bussis viga saamise võimalus on märkimisväärselt väiksem kui sõiduautos, on turvavöö kinnitamine siiski kohustuslik.
Oluline on, et inimesed mõistaksid, et turvavöö on nende endi turvalisuseks,” paneb ta südamele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments