Vormsis on elekter tagasi, vooluta on veel Norrby küla

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Suur osa Vormsi saarest sai voolu tagasi kell 9.55, ütles Imatra Elektri käidu- ja automaatikaosakonna juhataja Lembit Luhter.

Luhter rääkis, et kell 6.36 lülitus saarel elekter välja. Õnneks saadi kätte kohapealne elektrik, kes läks liinilõiku läbi käima. Seejärel telefoniühendus katkes. “Kuid ta sai puud liinilt ära ja saime pingestada. Siis saime ka telefoniga rääkida,” kirjeldas Luhter olukorda.

“Korraks oli paanika, kuna ei saanud elektrikuga ühendust,” ütles Luhter.

Praegu on elektrita Norrby küla Vormsi idaosas. Luhter selgitas, et saarele läheb kaks kaablit, lõuna- ja põhjaring, ja rike juhtus seekord kahjuks ka põhjaringil. Seal on praegu Luhteri andmeil liinil mitu suurt kuuske peal. “Sellega tegeletakse,” lisas ta.

Kogu Läänemaal on praegu elektrita paarkümmend klienti.

“Asi on kontrolli all, kõik rikked on lokaliseeritud,” ütles Luhter.

Hommikul oli vooluta 300 klienti. Rikketeated algasid Luhteri sõnul öösel pärast kella 3, kõik rikked olid tingitud liinile kukkunud puudest.

“Hetkel on väljas kuus brigaadi,” ütles Luhter.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments