Lasteraamatukogus on Ridala laste lugusid jutustavad pildid

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Reedel avati Haapsalu lasteraamatukogus laulu, pillimängu ja kommisöömisega Ridala põhikooli laste kunstiringi näitus.

Näitusel “Valgust igasse kodusse” on kunstiringi kaheksa lapse joonistused, aga oma kaasõpilaste näituse avamisele tulid kaasa elama 1. ja 2. klass koos õpetajate ja lapsevanematega.

Kui Ridala kooli õpilane Liilian Lember oli lustaka viiulipalaga pimedat aega pisut valgemaks viiuldanud ja laululapsed paljude salmidega küünlalaulu ette kandnud, avati ka näitus. Lasteraamatukogu töötaja Krista Kumberg lasi seda teha nii, nagu näitusi lasteraamatukogus ikka avatakse. Kõige noorem sai kommikarbi, pidi selle avama ja kõigile kommi pakkuma. Mõningase arupidamise järel otsustasid õpetajad, et selle asja peab ära tegema Kai Kurisman 1. klassist.

Kunstiringis tehakse nii head ja ilusat tööd, et näitusepildid üllatasid lapsevanemaidki.

“Minu üllatus oli suur, kui öeldi, et minu laps oskab joonistada,” tunnistas Tõnis Ulm. “Poiss tuli eile õhtul koju, peajagu tavalisest pikem ja tähtis. Ütles, et tal on homme näituse avamine ja mina pean ka tulema.”

Kunstiringi juhendaja Annely Lember ütles, et iga pilt räägib oma lugu ja see ongi tema eesmärk, et lapsed mitte ei joonistaks pelgalt, vaid läheksid pildi sisse. Paber ees ja teema käes, hakatakse joonistama. Joonistatakse käpuli põrandal, muusika mängib ja jutt veereb. Õpetaja joonistab ka ja peab samuti pildi sisse minema.

Õpetajat eriti ei jäljendata, küll aga võtavad sõbrannad teineteise pealt snitti, rääkis Annely Lember. Ta on filoloog, aga ka muusik ja kunstnik, kellelt on ilmunud kaks lasteraamatut, mõlemad on ta ise kirjutanud ja kujundanud.

Näitus jääb lasteraamatukokku detsembri lõpuni, uuel aastal saab Ridala rahvas lugusid jutustavaid pilte vaadata Ridala raamatukogus. Pildid on seda väärt, et neid vaatama minna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments