Teatritöötajad soovivad Margus Kasterpalu lahkumist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Margus Kasterpalu

Ugala töötajad heidavad teatri nõukogule saadetud kirjas praegusele loomingulisele juhile Margus Kasterpalule ette kehva koostööd ametist lahkuva direktoriga, mistõttu näitlejate ja tehniliste töötajate töökoormus on ebaühtlane, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Järgmisest aastast tööle asuv uus teatrijuht peab saama võimaluse tuua endaga kaasa ka uue loomingulise juhi, leiavad 21 Ugala töötajat.

Ka pole kollektiiv rahul sellega, et teatritöö aluseks olevat repertuaariplaani on Kasterpalu juhtimisel täidetud vaid 70 protsendi ulatuses.

Margus Kasterpalu ütles, et enam-vähem kõik planeeritud lavastused välja toodud.

“Järgmisest kevadest tegime küll väga olulisi muudatusi repertuaariplaanis seoses sellega, et turunduse ja raamatupidamise poole pealt anti selged signaalid, et tuleb rohkem vaadata näoga täissaalide poole ja vähem mõelda näiteks Eesti algupärandite väljatoomisele väikeses saalis ja muudest seni plaanis olnud asjadest,” tõdes ta.

Ugala saab uue direktori 17. detsembril. Kasterpalu ütles, et valitav direktor peab saama võimaluse enda meeskonna kujundamiseks, kuid samas on ta jätkuvalt ka ise valmis kollektiiviga probleemidest rääkima.

Margus Kasterpalust sai Ugala loominguline juht poolteist aastat tagasi. Kasterpalu on ka Saueaugu teatritalu peremees Läänemaal.

Ugala jäi direktorist ilma novembris, kui töölt lahkus alla aasta ametis olnud Heiti Pakk. Taandumissoovi ajendiks nimetas Pakk, et pole oma töö tulemustega rahul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments