Lääne Elu paberleht 16. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tagalahe seisukord on muutunud väga halvaks

Haapsalu Tagalahe seisukord on viimase paari aastaga muutunud halvast väga halvaks, selgus läinud aastal tehtud uuringust. Lahesopi tervise halvenemist näitas mullu Haapsalu Tagalahest võetud keemiliste proovide võrdlemine 2010. aasta kinnitatud näitajatega.

Lugu saab lugeda siit.

Peatumine õnnetuskohas keelati

Maanteeamet otsustas ohutuse tagamiseks keelata kalaküla liiklusõnnetuse paigas tee ääres peatumise ja parkimise.

Paralepa metsa veeti pool tuhat põlenud kalmuküünalt

Neljapäeval kella poole kolme paiku päeval peatus Paralepa metsas Peetri kivi lähedal valge kaubik, millest väljunud inimene jättis metsa alla maha 11 kilekotitäit kalmuküünlaid. Igas 30–liitrises kilekotis oli umbes 50 küünalt — seega enam kui pool tuhat küünalt. Mõnel küünlal oli ümber must lint.

Linnavalitsus vahetas välja nõukogude liikmed

Haapsalu linnavalitsus vahetas välja oma esindajad linna omanduses või linna osalusega ettevõtetes.

Peksar jätkab Hanila vallavanemana

Hanila volikogu valis neljapäeval vallavanemaks tagasi Arno Peksari, kel läheb Hanila valla juhina 24. aasta.

Parilas sõitis buss kraavi

Neljapäeva hommikul kella 9 paiku sõitis Parilas väikebuss Ford Transit teelt välja ja jäi peatuma katusele. Autos oli peale 36aastase juhi ka kolm last, õnnetuses keegi viga ei saanud.

Korea treener annab taekwondos meistriklassi

Esmaspäeva õhtul annab Põhja–Koreast pärit taekwondo treener Haapsalus kohaliku klubi liikmeile kaks treeningut, mida võivad vaatama tulla ka taekwondost huvitatud lapsed ja lapsevanemad.

Haapsalu sai kätte avastamata aarde auhinna

11.–12. novembril kuulutati Brüsselis Haapsalu linn „Eesti avastamata aarete” konkursi võitjaks. Auhinna annab välja Euroopa Komisjon projekti „Euroopa turismi tippsihtkohad” (European Tourist Destinations of Excellence ehk EDEN), mis aitab juhtida tähelepanu Euroopa vähem tuntud turismisihtkohtadele.

Vanalinna arutelul kütsid kirgi tänavaterrassid

Kolmapäeval vanalinnateemalisel arutelul küttis kõige enam kirgi suviste tänavaterrasside teema ja Haapsalu esindatus välismessidel.

Särasilmne laululooja ja tema uus laulik

Kolmapäeval tutvustati Uuemõisa valges saalis Sirje Kaasiku trükisooja lastelaulikut „Tedretäpid”. Uuemõisa algkooli kooridega esinesid vaheldumisi väikesed solistid. Autor ise saatis kõiki esinejaid klaveril. Kaasikut teatakse kui heliloojat, õpetajat, koorijuhti, ka kui näitlejat neis lastetükkides, millele ta muusika on loonud. Ikka jääb aga midagi olulist nagu ütlemata, kirjutab Aivo Paljasmaa.

Rahvatantsurühm Tõrvik tähistas 50. sünnipäeva

Hingedepäeval täitus kultuurikeskuse rõdusaal tantsujälgedega — tantsurühm Tõrvik tähistas oma 50. sünnipäeva. Selle aja jooksul on jäetud suuremaid ja väiksemaid jälgi. Jälgi kodus ja kaugemal. Mõned jäljed on selgemad, mõned kustuma hakkavad, mõned hoopis kustunud. Kontserdiga „Jäljed” pöörati tänavusel pärandkultuuriaastal tähelepanu tantsupidudele, mis on iga tantsija hinge omad jäljed jätnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments