Juhtkiri: Läks nagu läks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihulas vahetub võim ja nii on see juhtunud selle sajandi kõigi valimiste järel. Sotsid ja valimisliit Lihula Konservatiivne Vaba Kodanik valmistuvad Lihulas võimu üle võtma.

Tõtt–öelda pole võimult lahkuv Reformi– ja Keskerakonna liit valla majandamisega üldse mitte halvasti hakkama saanud. Nelja aastaga vähendada valla laenukoormust 70 protsendilt 30 protsendile on märkimisväärne saavutus. Vallavanem Riho Erismaa sõnul oli selle üks hind vallatöötajate palga kärpimine peaaegu kolmandiku. Kärbe kustutati alles tänavu.

Uus koalitsioon heidab vanale võimule ette oskamatust vallarahvaga suhelda ja vähest avalikkust valla asjade ajamisel. Küllap lendab see kivi suuresti volikogu esimehe Tiina Lobja pihta, kel diplomaatia ei ole tugevaim külg.

Oskust olla paindlik poliitik on aga vaja ka sotsidel, et koos hoida tekkivat võimuliitu. Esimene mõra on selles liidus sees: Rein Merila, kes oli oma valimisliidus volikogu esimehe kandidaat ja sai omade seast ka kõige rohkem hääli — tema tahtnuks koostööd Lobja liiduga Areng. Jaak Kastepõld, kellest saab volikogu juht, peab olema ettevaatlik, et mitte kolme koalitsioonikaaslast välja vihastada. Lobjale piisab kahest häälest, et võim üle võtta.

Nõnda võib Lihulas ees olla ootamatuid pöördeid lubav aeg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võhik
10 aastat tagasi

Järgmine tark! MIS SIIS ON TOIMUNUD? Tahaks ka teada!

mees
10 aastat tagasi

oleks aeg 🙂

endine elanik
10 aastat tagasi

Selleks ei pea eriline teadjamees olema, et aru saada mis Lihulas toimub. Kaugele kuulda, kaugele näha. Ja kui keegi julgeb konkreetsele inimesele näpuga näidata, on ta krants ja paha. Tühja juttu ei tuleks keegi siia ajama, ikka räägitakse sellest, mis toimunud on.

võhik
10 aastat tagasi

kuule teadjamees, sina oledki ju üks näpuga näitaja, tee Lihulale teene ja jäta oma haukumine järgi, sul ükskõik kes hambus on ,peaasi,et pureda saaks. See, et keegi teab ja on näinud on üks mulin, millega mõni kommenteerija kaasa läheb. Selleks ju valimised ongi,et igaüks valib endale meelepärase isiku, mulle ja tädi Maalile ei pruugi ta üldse meeldida, sellepärast ei tule ma siia leheküljele tuld purskama. Parem kuluta oma energiat ja mõttevaimu millegile helgemale, kui susid räägi asjast.

landlord
10 aastat tagasi

Lihulas ei muutu vist kunagi midagi. Iga kord pärast valimisi on räige purelemine. Nagu külakrantsid.

võhik
10 aastat tagasi

teadjamehele
küll peab ikka inimesse olema kogunenud viha, kas sa faktidekeeles ka oskad rääkida või ainult sülitad tuld.

lehte
10 aastat tagasi

Ei jõuta selle auditini ühti, küll ta ennem kõik kinni maksab 😀

Kas
10 aastat tagasi

see viimane lause on hirmutamiseks? IP-aadressi ja arvuti lokatsiooni oskavad paljud tuvastada, aga mida sa selle teadmseiga peale hakkad? Ise küsisin ja ise ka vastan- MITTE MIDAGI!

valitud- akadeemilise kõrgharidusega
10 aastat tagasi

No Kastepõllul küll mingit erilist haridust ei ole, on teine vähemalt mitmes koolis proovinud , pole ju hakkama saanud.Lõpetage see muuseumi hala ükskord ära , saame näha seda juba esimeses volikogus kuidas koostööga on. Nüüd ju igal teisel isehakanud kõrgharidus, teatavasti enamus koolidel see. Ärge udutage ja sarjake teisi. Vastasin küsimusele- IP aadressi oskan ka välja võtta.

Kas siis
10 aastat tagasi

haridus on Lihulas kohe haritus . Ega haridus meest riku .