0

Ööl vastu pühapäeva tööl olles võib lisanduda üks töötund

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Oktoobri viimasel pühapäeval läheb Eesti üle talveajale, mis tähendab, et ööl vastu 27. oktoobrit tuleb kella tunni võrra tagasi keerata ning sellel ajal tööl olevatele inimestele võib lisanduda üks töötund, edastas tööinspektsiooni pressiesindaja.

Esmaspäevast reedeni töötavaid inimesi see ei mõjuta, samuti ei muutu selle kuu üldine tööaeg. Kellakeeramine mõjutab neid, kes on ööl vastu pühapäeva tööl. See tähendab, et öövahetuses töötajatel tekiks justkui lisatund tavapärasele töövahetusele juurde.

Tööinspektsiooni kinnitusel peaks tööandja tööajakava koostamisel lisatunniga arvestama.

“Töötaja ja tööandja võivad kokku leppida, et töötaja kohustub tegema tööd üle kokkulepitud tööaja, antud juhul tund aega kauem. Summeeritud tööajaarvestusega töötajatel hüvitatakse võimalikud ületunnid, kaasa arvatud kellakeeramisest tulenev lisatund arvestusperioodi lõpus,” selgitas inspektsiooni pressiesindaja.

Siiski tasub tööandjale südamele panna, et tunni võrra pikemas töövahetuses peavad pooled kokkuleppele jõudma ning töövahetuse pikkus ei tohi ületada 13 tundi, rõhutab tööinspektsioon.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz