Koerasõbrad kogusid Haapsalu loomade varjupaigale 1650 eurot

Madiken

madiken@le.ee

Praegu ootab Haapsalu loomade varjupaigas uut kodu üks koer. Just Haapsalu koduta koerte toetuseks koguti nädalavahetusel Tallinnas 1642 eurot. Foto: haapsaluloom.ee

Pühapäeval Tallinnas toimunud Eesti suurimal heategevuslikul koertenäitusel koguti Haapsalu koduta koerte toetuseks 1642 eurot.

Toetussummast 1486 eurot moodustasid Bigbank Match Show koertenäituse piletitulu ja annetused. Ülejäänud 156 eurot koguti Facebooki kampaaniaga.

„Tänu sellistele südamlikele inimestele saab Haapsalu koduta loomade varjupaik rahalise toetuse, mida ka hädasti vajab,” ütles näituse üks korraldajatest, Eesti koeraomanike seltsi juhatuse liige Aire-Piret Pärn.

Eesti koeraomanike seltsi ja Bigbanki korraldatava heategevusliku koertenäituse eesmärk on juhtida tähelepanu koduta loomade probleemile, selle lahendamise võimalustele ning toetada koduta loomade varjupaikasid. Igal aastal annetatakse raha ühele Eesti varjupaigale.

Paralleelselt kogu Baltikumis toimuva näituse ajaloo jooksul on Eesti koduta loomade varjupaikasid heatahtlike inimeste abil toetatud enam kui 15 000 euroga. Bigbank on koertenäituse toimumisse panustanud kokku u 200 000 eurot.

Näituse üldvõitjaks trooniti tänavu Oksana Gorelikovale kuuluv segavereline Nero. Koer tunnistati üldarvestuses parimaks ka 2011. aastal. Kohtunikele on aastate jooksul silma jäänud Nero ja tema peremehe vaheline ladus koostöö ning koera kõrge koolitatuse tase, selgitas Pärn.

Kuuendat aastat kuulutati näitusel välja aasta kõige koerasõbralikum tegu. Autiitli võitis Valga „vanglakoerte” sotsialiseerimisprojekt, mille eestvedajaks oli Kadri Kullman koostöös Dr. Sterni heategevusfondiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments