Homsest tohib sõidukitel kasutada naastrehve

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alates teisipäevast võib sõidukitel kasutada naastrehve, sest öö- ja hommikutundidel temperatuuri langedes võivad teed kohati muutuda libedaks, teatab maanteeamet.

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris ning naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini.

Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane sõnas, et ilma jahenedes võivad miinuskraadid koos õhuniiskusega tekitada öö- ja hommikutundidel teepinnale musta jää, mille olemasolust teel võib aru saada alles auto käitumisest ehk sellest, kui sõiduk ei allu enam juhi tahtele.

Maanteeamet soovitas ettevaatlik olla metsavahelistel teelõikudel, kus märja teepinna kuivamine toimub aeglasemalt, samuti sildadel ja viaduktidel, kus külmumine toimub kiiremini. Samuti soovitab amet olla ettevaatlik ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel või kohtades, kus toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning eraldatud sõidusuundadega maanteede vasakpoolsel sõidurajal, kus väiksema liikluse tõttu toimivad libedustõrjematerjalid aeglasemalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments