Noarootsi kool võitis Eesti koolispordi liidu jalgpallivõistlustel kaks medalit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistluste finaalturniiridest võttis alanud õppeaasta sügisel osa kolm Läänemaa kooli viie võistkonnaga. Meie koolid mängisid taas hästi. Komeedina tõusis jalgpallitaevasse Noarootsi kool, kes võitis eri vanusegruppide turniiridelt kaks medalit, neist ühe tiitli.

Tütarlapsed 6.–9. klassi meistriliigas panid oma paremuse maksma Viljandis. Läänemaad esindasid selle aasta meister Lihula gümnaasium (treener Jaanus Getreu) ja hõbedane Taebla gümnaasium (treener Karol Tsarnetski). Võimetekohaselt mängiti ka finaalturniiril. Alagrupist mõlemal koolil medalimängudeni saada ei õnnestunud, kuid kahe kooli teed ristusid 7.–8. koha mängus. Lihula tüdrukud said 2:0 võidu ja sellega 7. koha, Taebla kohaks jäi 8. Võistkondade parimad olid vastavalt Regle Kurnim ja Deanne Poks.

Sama vanad poisid pidasid meistriliiga finaalturniiri Põlvas, kus oli kohal 16 Eesti parimat kooli. Läänemaad esindas Lihula gümnaasium (treener Jaanus Getreu) ja tegi seda südilt. Alagrupis võidu, viigi ja kaotuse saanud kool ei saanud vastu sportlikule õnnele ja pidi napilt medalimängudelt eemale jääma. Kohtadele 9…12 kaotati Salme koolile, kuid võideti Ülenurme gümnaasiumi. Tasuks 10. koht. Parimaks mängijaks tunnistati Kristjan Kadakas.

Meie maakonnast oli esindatud kool ka rahvaliiga meistrivõistlustel. Rahvaliiga on võistlus, kus tohivad osaleda koolid, kelle koosseisu ei kuulu Eesti jalgpalli Liidu litsentsiga noormängijaid. Läänemaad esindas nii 6.–9. klassi kui ka 10.–12. klassi arvestuses Noarootsi kool / gümnaasium. See, millega Silver Schönbergi hoolealused hakkama said, on kindlasti Läänemaa koolijalgpalli ajalugu. Rohkem saalihoki- ja võrkpallikoolina tuntud Noarootsi näitas, et maakoolides mängitakse ja tulebki mängida kõiki sportmänge.

Nooremas vanusegrupis Valtus said Noarootsi poisid alagrupis kolm viiki ja kaks võitu ja tagasid koha poolfinaalis. Õpetaja sõnul olid need viigid samuti võidumaitselised. Poolfinaalis võideti penaltitega Tapa gümnaasiumi ja finaalis tuli vastu võtta dramaatiline 0:1 kaotus Maardult. Teine koht on aga väga hea saavutus ja kiitust väärt. Võistkond: Erki Mitman, Kristjan Rzdestvenski, Joosep Vaikre, Reiko Kuulman, Sander Kisler, Martin Mutso, Ove Lleisovnieks, Aleksander Tomingas. Parim mängija oli Erki Mitman, kes lõi 7 väravat.

Gümnaasiumide ehk siis 10.–12. klasside arvestuses Paides peetud turniiril tegi taas lausa imeturniiri seesama Noarootsi gümnaasium. 16 võistkonna konkurentsis jõuti alagrupist veerandfinaali nelja punktiga. Edasi pääseti võidule ja ka meistritiitlini ainult penaltiseeriate kaudu. Kõigepealt alistati Kohila gümnaasium, poolfinaalis Paide ühisgümnaasium ja siis kuldmedalid otsustavas kohtumises Viljandi gümnaasium. Õpetaja Silver Schönberg oli üliõnnelik ja kiitis nii nooremaid kui ka vanema astme poisse: “Olen uhke oma poiste üle!” Noarootsi võitjameeskond: Kristjan Niibon, Robert Sesmin, Erki Mitman, Toomas Joa, Kenert Kaarma, Allar Jõulu, Riigo Kärner, Kristjan Pille, Al Erich Laanet, Vladislav Venediktov. Parim mängija oli Toomas Joa.

Selle loo juures on paslik heita pilk aastate taha. Võtame selle sajandi ja näeme, et Läänemaa koolid on Eesti koolispordi liidu jalgpalli meistrivõistlustel võitnud tervelt 14 medalit! Seda on suutnud seitse Läänemaa kooli. Kõige rohkem medaleid (6) on võitnud Lihula gümnaasiumi lapsed, Noarootsi ja Virtsu kool on võitnud 2 ja Haapsalu Wiedemanni, Haapsalu gümnaasium, Risti põhikool ja Taebla gümnaasium on võitnud ühe medali. Aga õppeaasta alles kestab ja võimalused on kõigil olemas. See kõik näitab koolides tehtavat head jalgpallitööd.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
magxcgyt
10 aastat tagasi

Memorable short grays specifications 9 was the most important magxcgyt I actually by chance gained. Manged to get them all A couple of days right before seasonal aided by the money i attained. That i was not truly going to get it subsequent to wondering everyone was attending keep these things on the other hand won over this own cap it has heaps of colors and styles that everybody probably will not have the similar element and then i will be thrilled managed to get him or her. Now there excellent extremely cute and i also received Just one hundred… Loe rohkem »

shoes jordans
10 aastat tagasi

I discovered your weblog internet site on google and check some of your early posts. Continue to keep up the really fine operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for forward to reading a lot more from you later on!
shoes jordans

jordans outlet
10 aastat tagasi

really nice post, i undoubtedly enjoy this web site, keep on it
jordans outlet

cheap jordans online
10 aastat tagasi

The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I truly thought youd have some thing intriguing to say. All I hear can be a bunch of whining about something that you could fix if you happen to werent too busy looking for attention.
cheap jordans online

jordans outlet
10 aastat tagasi

I was very pleased to come across this web-site.I wanted to thanks for your time for this marvelous read!! I certainly enjoying every little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.
jordans outlet

cheap jordan shoes
10 aastat tagasi

There are some intriguing points in time in this article but I do not know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I appear into it further. Beneficial post , thanks and we want extra! Added to FeedBurner too
cheap jordan shoes

shoes jordan
10 aastat tagasi

You made some decent points there. I looked on the internet for the concern and located most people will go along with with your web site.
shoes jordan

cheap jordans
10 aastat tagasi

When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each and every time a comment is added I get 4 emails using the very same comment. Is there any way you possibly can eliminate me from that service? Thanks!
cheap jordans

shoes jordan
10 aastat tagasi

It is challenging to get knowledgeable many people on this subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks
shoes jordan

cheap jordans online
10 aastat tagasi

I’m impressed, I should say. Certainly rarely do I encounter a blog that is both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the issue is some thing that not enough consumers are speaking intelligently about. I am especially pleased that I stumbled across this in my search for some thing relating to this.
cheap jordans online