Üle-eestiline koertenäitus toetab Haapsalu varjupaika

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval Tallinnas toimuva Eesti suurima heategevusliku koertenäituse tulud lähevad Haapsalu kodutute loomade varjupaiga heaks.

Heategevusliku koertenäituse Bigbank Match Show abil toetatakse igal aastal üht Eesti koduta loomade varjupaika. Tänavu lähevad kõik ürituse tulud Haapsalu varjupaiga heaks.

Kristiine spordihallis peetavast Bigbank Match Show’st on oodatud osa võtma nii puhtatõulised kui ka segaverelised koerad, kes jagatakse nelja võistlusklassi vastavalt vanusele ja suurusele: kutsikad, üle- ja allapõlve koerad ning veteranid. Veel toimuvad võistlused koerte esindajatele ehk händleritele. Koertenäitusele saab eelregistreerida kuni 10. oktoobrini ürituse veebilehel ja kohapeal.

Traditsiooniliselt on match-show’l ka mitmed koertega seotud etteasted: näha saab narkokoerte demonstratsioonesinemist, esitletakse koerte sügistalvist riidemoodi ning toimub võistlus “Laps ja koer”. Koertenäitusel kuulutavad Eesti koeraomanike selts ja Bingbank kuuendat korda välja konkursi “Aasta kõige koerasõbralikum tegu” võitja.

Bigbank Match Show on juba üheksandat aastat toimuv Baltikumi suurim iga-aastane heategevuslik koertenäitus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu kodutute loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada koduta loomade varjupaiku Eestis. Eelmisel aastal osales koertenäitusel 197 koera. Heatahtlike inimeste abil toetati Tartu koduta loomade varjupaika enam kui 2600 euroga.

Bigbank Match Show’d korraldatakse ka Lätis ja Leedus. Ürituse algatajad ja läbiviijad on AS Bigbank ja MTÜ Eesti Koeraomanike Selts.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments