Jaama oja sild läheb kapitaalremonti

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esmaspäeval algab remont Haapsalus Kiltsi tee lõigul ja Jaama oja sillal, mis läheb kokku maksma ligi 379 000 eurot, lisaks projekteerimine 9840 eurot ja ehitusjärelvalve 4800 eurot.

386 000 eurot eraldas ehituseks riik, aga sellest rahast ei jätkunud. Esimene ehitushange nurjus, ületades võimalusi umbes 100 000 euroga. Linn korraldas uue hanke ja lisas ise riigi rahale 8000 eurot.

Et rahaga välja tulla, tuli siiski ära jätta parkla uuendamine, see jääb nii, nagu ta praegu on. Natuke vähenes ka remonditava teelõigu pikkus, mis oli esialgu 560 meetrit, nüüd on see 500 meetrit.

Remonti läheb ja rekonstrueeritakse täies mahus teelõik, mis algab perroonist ja lõpeb pärast Jaama oja silda elektrialajaama juures.

„Teele ehitatakse uued alused, lahendatakse sajuveeprobleem, raudteerööpad võetakse üles, vedurid ja vagunid viiakse teise paika, raudteejaama taha,” kirjeldas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Teest olulisemgi on sillaehitus. „See on kogu remondi süda,” märkis Vikman.

Remont algab esmaspäeval vana silla lammutamisega, asemele tuleb uus sõidu– ja kergliiklusteed ühendav torusild.

„Autodele piisava laiusega,” lausus Vikman.

Vikmani sõnul on torusild mõistlik valik, sest tegemist pole mitte jõe, vaid maaparanduskraaviga, voolava vee hulk on väike.

Et remonditavat teelõiku kasutab enamik Hiiumaale ja Vormsi sõitjaid, siis muutub seal esmaspäevast ka liikluskorraldus. Suletud on lõik alates Raudtee tänavast Ungru teeni.

Lihula maantee ja Männiku tee kaudu ümbersõit sadamasse on tähistatud. Sadamasse sõitjad peaksid varuma ümbersõiduks 15 minutit lisaaega.

Ehitusalasse jääb ka tee, mis viib Paraleppa, aga ehitajad on lubanud, et jalakäijad saavad liikuda, sõnas Vikman.

Ehitus kestab lepingu järgi 31. detsembrini. Ehitab Lemminkäinen Eesti AS.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas Sukles
10 aastat tagasi

Selle numbri suurenemisele on lihtne seletus. Kõike, mida ajakirjandusest saab lugeda , ei saa uskuda.PS: õige number on ilmunud nüüd ka lookesse. ( 4800€)

pikker
10 aastat tagasi

48000 * 15,64 = oi-oi Eks alati,kui tahetekse numbrit väiksemana näidata tuuakse hind välja €vrikutes ja suuremana,siis eekudes!

Nähvits
10 aastat tagasi
Reply to  pikker

Kes ehitusjärelvalvet teeb? Siin on Vikman Peeter küll ämbrisse astunud.

Kes maksab?
10 aastat tagasi
Reply to  Nähvits

Mulle jääb arusaamatuks,, kuidas ehitusjärelvalve nii kallis on? Kas keegi ekspertiisi ka tegi? Minu mäletamist mööda kiitles koalitsioon, et ta tugevdab järelvalvet ehituse ja teedeehituse tööde üle. Kas nüüd tähendab see seda, et rahakotiraudade vabamat avanemist. Kui Sukles oli opositsioonis, siis oskas ta raha hästi lugeda ja ikka ja jälle võttis ta ajalehe veergudel sõna kuidas koalitsioon raha pillab ja kulutab just ehitusjärelvalvele mõtlematult suuri summasid. Ehk Vikman ka seletaks, kuidas see järelvalve number nii suureks sai.

kade kopsik
10 aastat tagasi

pole paha ju kolme kuu kruusaveo vaatamise kohta, ehitusjärelvalvele 48.000 juudirubla, see teeb nii ligi pool milli eeku. Ilmselt jagub sellest rahast mõndagi ka andsibi rehvormierakonna Ämma kappi.ja Luik saab ehk kuldmündid tagasi osta.

...
10 aastat tagasi

Kindlasti tekivad nüüd ummikud, sest autod peavad valgusfoori juures tegema nüüd vasak- ja parempöörde. Tingimata oleks vaja muuta valgusfoori tööaegasid.

mõistlikkust
10 aastat tagasi
Reply to  ...

Ummikud ja Haapsalus? Sellist asja pole. Kui üks foori tsükkel ka oodata, see pole veel ummik. Rahu!