Jalgpalliturniir “Tere, kool!” juhatas õppeaasta sisse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Maarja Jalakas
Foto: Maarja Jalakas

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorteturniir “Tere, kool!” tõi nädalavahetusel Lihulasse kuus noorte võistkonda. Lõuna-Läänemaa oma piirkonna noortele lisaks võistlesid noored jalgpallurid Haapsalust ja Pärnust.

Turniir “Tere, kool!” on mõõduvõtmine, kus jalgpalli kaudu soovitakse lastele meelde tuletada, et nende kõige tähtsamaks ülesandeks on õppimine ja sporti saavad edukalt teha püüdlikud ja targad lapsed. Selle aasta turniir oli mõeldud 2004.–2006. aastal sündinud lastele ja palju oli ka neid, kes just sellel aastal said oma esimese aabitsa.

Kuue võistkonna osavõtul peetud turniir oli väga huvitav ja laste tahe palliplatsil vääris tunnustust. Sama hingestatult elasid oma laste mängule kaasa ka lapsevanemad, keda kokku oli vaat et sama palju kui võistlejaid – poolesaja ringis.

Kuigi kõikidele klubidele, kõikidele lastele olid täpselt ühesugused auhinnad, peeti ka tabelit, et ikkagi ka paremusjärjestus välja selgitada.

Turniiri “Tere, kool!” võitis Pärnu jalgpalliklubi (treener Mart Paumäe). Teiseks tuli Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi (Jaanus Getreu), edestades kolmanda koha saanud Pärnu Kalevit (Indrek Joost). Järgnesid JK Vatla (Priit Tein), Läänemaa jalgpalliklubi (Triin Tarv) ja väljaspool arvestust kaasa teinud Lihula gümnaasium (Jaanus Getreu).

Osalejatest väärib eraldi esiletoomist JK Vatla. 180 elanikuga väikekülas Vatlas – seal on täiesti arvestatav oma noortetiim. Samuti väärib tunnustust Läänemaa jalgpalliklubi, kes oma tubli naistreeneri eestvedamisel oli esindatud veidi nooremate poistega.

Ürituse võib kokku võtta Pärnu Kalevi lastevanemate sõnadega: oli väga meeldiv turniir, meile meeldivad Lihula jalgpalli tegemised. Aitäh positiivsete emotsioonide eest!

Kooliaasta on sportlikult sisse juhatatud. Kindlasti toob see toredaid ja edukaid võistlusi.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sirli
10 aastat tagasi

Pärnu Kalevi vanematele võis ju tore üritus olla,sai vabalt staaadionil juua,labatseda ja räusata.Eriti ühe kipsis mehe kommentaarid ei olnud sobivad laste turnniiri kohta.Korraldaja oleks pidanud ikka korda looma.