Läänemaa koolid on õppeaasta alguseks valmis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pilt: Ott Vallik
Pilt: Ott Vallik

Vähem kui pooled maakonna koolidest alustavad õppeaastat 1., enamik aga 2. septembril, Haapsalu koolidele korraldab linn tänavugi ühisaktuse.

1. septembril alustavad kooliaastat Haapsalu, Ridala, Martna, Oru ja Risti valla koolid. Teistes koolides algab õppeaasta esmaspäeval, 2. septembril.

Haapsalu linnavalitsus kavandab linnakoolidele tänavugi ühisaktust, millele järgneb ansambli Põhja–Tallinn kontsert. Vihma korral on nii ühisaktus kui ka kontsert kultuurikeskuses.

„Tahaks väga juurutada koolide rongkäigu traditsiooni, aga praegu on ilmaprognoos selline, et koolid tulevad ise kultuurikeskusse,” ütles linnavalitsuse haridusosakonna juhtaja Mari–Epp Täht.

Tähe sõnul on Haapsalu koolid algavaks õppeaastaks valmis — üheski koolis pole pooleli remonti, mis õppeaasta algust segaks; kõigis koolides on õpetajad olemas ja õpikud õpilaste ootel.

Maavalitsuse haridusosakonna juhataja Anneli Vaar-puu kinnitas, et õppeaasta alguseks on valmis ka maakonna koolid. „Eks ikka jääb nipet–näpet lõpetada ja tuleb ette mõni ootamatu lahkumine, aga koolijuhtide kokkusaamisel suurt muret ei kurtnud keegi,” ütles ta.

Sel aastal alustab Läänemaal õppeaastat kuus algkooli, 11 põhikooli, kolm täistsükliga gümnaasiumi ja kaks riigigümnaasiumi.

Ükski kool sellest õppeaastast uksi ei sule, küll aga alustab Haapsalu gümnaasiumi ja Wiedemanni gümnaasiumi asemel tegevust Haapsalu põhikool ja Läänemaa ühisgümnaasium.

Anneli Vaarpuu sõnul ongi tänavuse kooliaasta suursündmus riigigümnaasiumi avamine Haapsalus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sedasi siis
10 aastat tagasi

Tundub,et haridusjuht peaks olema inimene,kellel omal lapsed kas koolis või lasteaias,siis ehk jõuab lastevanematele ja õpilastele lähemale ka ja hakatakse ehk lõpuks ometi aru saama,millised on elanike ootused ja lootused siin linnas!

Ma
10 aastat tagasi

ei saa ka aru,miks peab pühapäeval kooli minema.

uhke
10 aastat tagasi
Reply to  Ma

erinevus rikastab

Cordy
9 aastat tagasi
Reply to  Ma

Short, sweet, to the point, FRcle-xaEtEy as information should be!

nõukaaja koolilaps
10 aastat tagasi

Ei hakanud nõukaajal kunagi kool nädalavahetusel, see on vale jutt. Kui ikka 01. september oli laupäev, algas kool esmaspäeval. Sai justkui võitu kaks päeva.

teine papa
10 aastat tagasi

mina ka ei saa aru,miks peab kool algama pühapäeval?Kas esmaspäev oleks liigne luksus?

papa
10 aastat tagasi

Räägime siin kooli uuendamisest ja küsitavast koolipäeva alguskellaajast, aga nõukaaegne 1. sept. on ikka nagu aamen kirikus, olgu mis nädalapäev tahes.