0

Muinastulede ööl süttivad lõkked ka Läänemaal

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Traditsiooniliselt süüdatakse muinastuli ka Kiidevas. Foto: Arvo Tarmula

Täna pärastlõunaks oli lehel muinastuled.ee teada antud 29 laupäeva õhtul Läänemaa rannikul süüdatavast muinastulede öö lõkkest.

Kaardile kantud lõkete hulgas on nii neid, mis vaid ühe pere või küla ettevõtmised, kui ka neid, kuhu oodatakse rohkem külalisi.

Haapsalus on üks suuremaid lõkkeid Veskiviigi sadamas. Seal võetakse pidulikult vastu kahe kuu pikkuselt Šotimaa reisilt naasvat alust Runbjarn ja mängib ansambel Väliharf.

Vana Haapsalu selts kutsub lõkkesüütamisele Aafrika randa. Merike Laur Vana Haapsalu seltsist ütles, et mingit programmi ja esinejaid plaanitud pole, kuid kõik on oodatud. „Praegu kogume lõkke jaoks materjali ja iga tulija võib ka halu kaasa võtta,” ütles Laur.

Väljaspool linna plaanib muinastulede ööd suuremalt tähistada Kiideva külaselts. Kiideva sadamas algab üritus juba kl 18 käsitöölaada ja –näitusega. Esinevad tantsijad Vigalast ja tantsuks mängib Mart Bänd.

Kiideva külaseltsi juhatuse liige Sirli Olgo ütles, et muinastulede öö on Kiideva küla kõige suurem üritus. „Jaanipäeva me nii suurelt ei tähistagi, vaid paneme rõhku just muinastulede ööle,” ütles Olgo.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz