Laupäeval annab Jaani kirikus kontserdi Endrik Üksvärav

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Marta Paklar ja Endrik Üksvärav barokiõhtul "Elu on unenägu". Foto: erakogu
Marta Paklar ja Endrik Üksvärav barokiõhtul "Elu on unenägu". Foto: erakogu

Laupäeva, 31. augusti õhtul annavad kaks säravat muusikut Haapsalu Jaani kirikus koolialguse kontserdi.

Kontserdil „Tarkus ja saatus” esineb Lihulast pärit laulja (ja dirigent) Endrik Üksvärav. Sopranina astub üles Marta Paklar. Kaastegev on Tallinna barokkorkestri väike koosseis. Kõlab peamiselt Händeli ja Telemanni looming.

Kontsert on tasuta, kuid oodatud on annetused mõlema noore andeka laulja õpingute toetamiseks Haagi kuninglikus konservatooriumis. Eestis vanamuusika laulu õppida ei saa, aga Haag on kõrgelt tunnustatud vanamuusikakeskus.

Suure potentsiaaliga särav sopran Marta Paklar on lõpetanud Georg Otsa muusikakooli, launud Ellerheinas ja Collegium Musicales.

Endrik Üksvärav on rohkem tuntud kammerkoori Collegium Musicale noore ja eduka dirigendina. Lauluõpinguteni Haagis jõudis ta oma õpetaja, tunnustatud barokklaulja professor Peter Kooij kutsel.

Lauljana on Endrik Üksvärav olnud aktiivne nii Eestis kui ka Hollandis. Augusti alguses säras ta Nargenfestivalil muusikalises draamas „Valgustatud pimedusejünger”, kus tema kanda oli peaosa, Bernhard Schmidti roll.

Detsembris laulab Üksvärav Tallinnas Händeli „Messiases”.

Collegium Musicale järgmine kontsert on 3. oktoobril, kui koor saab kolmeseks. Novembri alguses, hingedepäeva ajal, toob Collegium Musicale publikuni Veljo Tormise kuueosalise tsükli „Unustatud rahvad”.

Dirigeerimise ja laulmise kõrval on Endrik Üksvärav Pühalepa muusikafestivali kunstiline juht, Klassikaraadio hommikuprogrammi saatejuht ja eeskuju kolmele pojale.

Laupäevane kontsert Haapsalu Jaani kirikus on Endrik Üksvärava esimene soolokontsert Haapsalus. Kontsert algab kell 19.

Kristel Üksvärav

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments