Läänemaal elab 129 üksikisa ja 1292 üksikema

Madiken

madiken@le.ee

Nagu Eestis kokku, on ka Läänemaal üksikisaga peresid kümme korda vähem kui üksikemaga peresid, selgus kolmapäeval avaldatud rahvaloenduse tulemustest perekondade ja leibkondade kohta.

Enim pereinimesi elab Läänemaal Ridala vallas – 82 protsenti kõigist vallaelanikest. Vähim aga Kullamaa vallas, kus pereinimesed on 63 protsenti elanikest. Läänemaal keskmiselt on pereinimesi 75, Haapsalus 74 protsenti.

Arvuliselt on Läänemaal 6545 perekonda.

Läänlaste perekonna keskmine suurus on 2.76 inimest. Ka maakonna suurimad pered elavad Ridala vallas, väikseimad Vormsis, kuid see tähendab siiski lihtsalt seda, et Ridalas on rohkem ja Vormsis vähem lastega paare.

Selliseid paare, kus mees on naisest vähemalt kümme aastat noorem, elab Läänemaal 91. Vastupidiseid, kus mees on naisest vähemalt kümme aastat vanem, aga 380.

Perekonnaks loeti rahvaloendusel abielu või vabaaebielupaare lastega või ilma või üksikvanemaid lastega.

Üle loeti aga ka leibkonnad, so ühises kodus elavad isikud, keda seob ühine majapidamine – eelarve, toit. Leibkonnas võib olla ka ainult üks inimene.

Nagu Eestis, nii ka Läänemaal on kümmekonna aastaga leibkondade arv suurenenud. Et rahvaarv on samal ajal langenud, tähendab see, et Eesti inimesed elavad praegu väiksemates leibkondades kui 2000. aastal.

Statistikaameti analüütiku Ene-Margit Tiidu hinnangul on leibkondade keskmine suurus vähenenud, sest lastega perede arv on kahanenud.

2000. aastal oli keskmises Läänemaa leibkonnas 2.3 inimest, nüüd 2,1.

Läänemaal on 11 355 leibkonda.

Üksi elavaid naisi on 2872, üksi elavaid mehi 1912.

Loendusandmed on 31. detsembri 2011 seisuga.

Praeguseks avaldatud loendusandmeid ja avaldamikalendrit saab vaadata siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
minuvalik
10 aastat tagasi

Korralikke ja puhtusarmastavaid nn “vabu” naisi on Läänemmal aga väga vähe. Kui saad tuttavaks ja korra õnnestub kodus ära käija siis on küll tunne, et elan parem üksi edasi. Muidu meigivad ennast tunde peegli ees aga ei suudeta isegi tolmu kappidelt ära võtta. Naised palun tehke ennast korda ja armastage puhtust.

Iga mees saaks naise valida
10 aastat tagasi

Selle statistika põhjal jah, saaks iga mees endale suisa valida 1 naise ja siis jääks ikka veel vabu naisi üle. Üks neist just siin seda heietab. Keegi võiks meil Läänemaal kojakontori avada. Mina olen küll huvitatud. Omal käel ei tea, millisele mehele silma heita võib.
Päris hea äriidee või mis?