Päästeamet palub muinastulede ööl taevalaternate lennutamist vältida

BNS

Taevalatern. Foto arhiiv

Päästeamet palub laupäeva päikeseloojangul tähistataval muinastulede ööl loobuda taevalaternate lennutamisest.

“Ära lennuta taevalaternaid – need on ohtlikud nii loodusele, loomadele kui ka varale,” kirjutab päästeamet sotsiaalmeedias ja lisab, et ohutus algab igaühest endast.

Ka lõket tohib teha vaid tuulevaikse ilma või nõrga tuulega. Seejuures tuleb arvestada tuulesuunaga, et sädemed ei lendaks hoonele ega taimestikule.

Lõke jäägu vähemalt kümne sammu kaugusele hoonest, põlevmaterjalist ja metsast. Lõkkekoht ja selle ümbrus tuleb enne tule süütamist põlevast materjalist puhastada. Lõkkekoht tuleb piirata pinnasevalli või kividega.

Põletada tohib vaid puhast, immutamata puitu ning pappi ja paberit. Käepärast tuleb hoida tulekustuti või ämber veega ning hetkekski ei tohi lõket jätta järelevalveta.

“Viimane kustutab tule,” kirjutab päästeamet ja lisab, et on valmis andma tuleohutusalast nõu numbril 1247.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ega
8 kuud tagasi

me Hiinas ei ela.

Nimi kohustuslik
8 kuud tagasi

Noh täna on püromaanidel jälle pidu! Saab kõik kogunenud prahi ära põletada. Tegelikult ei peaks üldse asulate sees seda tuld tegema, sest algselt tehti neid lõkkeid vaid mere ääres.

Imeinimene
8 kuud tagasi

Kahju on, et põletatakse või? Varsti ei tohi mitte midagi enam teha, kõnni ainult nööri mööda kuhu öeldakse.

Nimi kohustuslik
8 kuud tagasi
Reply to  Imeinimene

Põletada võib jätkuvalt vaid puhast puitu, mitte olmejäätmeid ja kõike muud, mis elamises ülearu on. Vanast risust ei oleks kahju, kuid selline tegevus põhjustab mürgiseid gaase, mida ka Imeinimene siis sisse hingama peab.
Ja teiseks võiks Imeinimene süveneda, mis on nende muinastulede algupärand.