Lääne Elu paberleht 31. augustil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lillepood Flamingo saab laupäeval 20aastaseks. Foto: Arvo Tarmula
Lillepood Flamingo saab laupäeval 20aastaseks. Foto: Arvo Tarmula

Ristilased võitlevad elektriliini vastu

Neljapäeva õhtul Risti kooli saali kogunenud rahvahulk näitas, et Risti elukeskkond läheb inimestele korda ja nad on valmis selle eest võitlema. Ristilasi koondab küsimus, kuidas hakkab alevikus kulgema Harku–Sindi 330 kV elektriliin. Töös on kolm liinikoridori: A, B ja C. Kõige vähem häirib ristilasi variant C, kus liin läheb kavandatava Läänemaa värava juures üle Tallinna maantee, jookseb raba serva pidi üle Virtsu maantee ja pöörab Lihula poole.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa koolid on õppeaasta alguseks valmis

1. septembril alustavad kooliaastat Haapsalu, Ridala, Martna, Oru ja Risti valla koolid. Teistes koolides algab õppeaasta esmaspäeval, 2. septembril.

Laikmaa pargipaviljon võib oodata

Plaan kulutada tuleval aastal 40 000 eurot Ants Laikmaa pargipaviljonile on imeliku ajastusega ja ei käi kokku Haapsalu arengukavaga, leiab Heino Tamm.

Haapsalu sai Bürgermeistri holmil sadama tarbeks maad

Valitsus otsustas suve alguses anda linnale puulaevasadama rajamiseks üle Bürgermeistri holmil asuva maatüki. Loodavas sadamas saaks tegutsemiskoha purjespordikool ja kooskäimisruumid Haapsalu jahtklubi. Puulaevaselts Vikan plaanib sinna rajada töökoja, kus hakatakse ajaloolisi laevu ehitama ja remontima.

Haldusreform

Kui tõmbekeskuste haldusreformi kava ellu läheb, jääb nelja aasta pärast Eestisse kuni 60 omavalitsust, Läänemaale jääks kaks omavalitsust, üks keskusega Haapsalus, teine Lihulas.

Ridalas pürib võimule kolm nimekirja

Ridala on esimene omavalitsus Läänemaal, kus on teada kolme nimekirja kandideerimine ja võtmekandidaadid sügisestel valimistel. Keskerakonna nimekirja tuleb 10–12 nime, sh ka IRLi liige Olev Peetris. Reformierakonna nimekirja esinumber on Reimo Nebokat ja põnev uustulnuk kirikuõpetaja Kari Tynkkynen. Valimisliit Ühtne Ridala koosneb suuresti IRLi taustaga inimestest, sh on IRLi liige ka Ridala vallavanem Toomas Schmidt.

Prügi tuleb ära vedada kord kuus ja mitte enne kui kell 8

Septembrist tuleb haapsallastel lasta oma prügikonteiner tühjendada vähemalt kord kuus ja võib juhtuda, et tühjenduskorra eest tuleb maksta pisut enam kui seni. Prügiauto alustab homsest sõitu tund aega hiljem ja majaomanikud tohivad konteineri asemel jäätmed kilekotti koguda.

Rakverelane suvitab Haapsalus

Turist Marko Pomerants jagab muljeid, mida ta kogus Valge Daami aja aegsest Haapsalust.

Lillepood saab 20

Flamingo lillepood saab 31. augustil 20 aastat vanaks. Alustades müüdi 20 ruutmeetril lilli, nüüd on poeruumide all ligi 100 ruutmeetrit ja peale lillekimpude seadmise pakuvad müüjad  klientidele komme, alkoholi, õnnitluskaarte, ilutulestikutarbeid ja muudki, räägib poepidaja Aap Uspenski.

Neljapäevamemmed tegid hundinuialehtedest kaunistusi

Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmed valmistasid kuu aja vältel hundinuialehtedest kaunistusi, mis neljapäevast muuseumi teisel korrusel vaatamiseks väljas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jason
10 aastat tagasi

Iv dit :J abonde en votre sens, mais ne viadruat-il mieux pas publier des articles contenant des informations plutf4t que des opinions ?