Lääne Elu paberleht 24. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalu pitssall saab endale terve maja

Peatänava äärde Karja 25 majja seab end sisse Haapsalu pitsikeskus, kuhu tuleb sallimuuseum ja sallide müügilett, käsitööliste koolituse, kooskäimise ja töötamise koht.

„Toome Haapsalu salli nurga tagant avalikkuse ette,” ütles linnapea Urmas Sukles.

Lugu saab lugeda siin.

Ohhoo! Lihulast pärit Tarvi Sits läheb ministeeriumi asekantsleriks.

Viiest kaks asub Läänemaal

Riigigümnaasiumis õppida ja õpetada on hea, sest loodud on suurepärased ja tänapäevased tingimused nii õpilastele kui ka õpetajatele, keskkond loob akadeemilise õhustiku, kirjutab Noarootsi gümnaasiumi ja Läänemaa ühisgümnaasiumi õpetaja Monika Undo.

Siseministeerium toetab raudtee taastamist

Siseministeerium on nõus kooskõlastama transpordi arengukava vaid tingimusel, kui sellesse lisatakse Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudtee ehitus, kuid majandusministeerium ei taha endiselt sellest midagi kuulda.

Esimesed valimisliidud panid end kirja

Sel nädalal registreeris end Läänemaal kaks valimisliitu: VL Tasakaal Lääne–Nigulas ja VL Koostöö Martnas.

Sisuliselt ühendab Tasakaal kaks neli aastat tagasi moodustatud valimisliitu. Need on Taebla Tasakaal, kus kandideeris Ülle Erman, ja Oru Tasakaal, kus kandideerisid Arno Kelnik ja Andres Kampmann.

Maagümnaasiumides napib õppureid

Aasta–aastalt kahanevad väikesed maagümnaasiumid ootavad viimase hetkeni õppureid 10. klassi, riigigümnaasiumid õpilaste puuduse üle ei kurda.

Lühidalt: läänlane võitis lotoga ligi 300 000 eurot ja haapsallane avas fotostuudio.

Piirivalvejuht: Haapsalu ja Hiiumaa kordoni ühendamine ei tasu ära

Intervjuu poolteist kuud politsei– ja piirivalveameti (PPA) piirivalveosakonda juhtinud Rando Kruusmaa ja Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juhi Margus Toomsaluga.

Vastajad räägivad, kuidas nad on rahul Haapsalu kordoni olukorraga, kas on plaanis muutusi piirivalvurite asetuses, millised üldse on Lääne-Eesti piirivalvurite ülesanded jpm.

SPORT: Ridala külade mängud peeti Mäemõisa pargis, läänlased võitsid Läänemaa rahvarallil kaks poodiumikohta, Valgel Daami päevadel tuleb esimest korda rahvajooks, Taebla jalgpalliklubi sai tähtsa võidu.

Anton Üksti ja Villem Grünthal Ridala said nimelised pingid

Pinkide asupaigaks valiti Õhtu kallas, sest kunagi oli seal paadisild, mille äärest Üksti pere suvesõitudele startis. Purjetamist alustas Üksti aga noormehepõlves Villem Grünthaliga kahasse ostetud jahil „Svanehvit”.

Haapsalu luteri kogudus käis Osmussaarel ekskursioonil.

“Valge Daami saladus” vallutas publiku südamed

Lääne Elu ajakirjanik Kaire Reiljan käis vaatamas kontrolletendust ja kirjutab, mida ta laval nägi ning milline mulje jäi.

Lugu saab lugeda siit.

Noored kinkisid moosi

Läänemaa kodutütred ja noorkotkad kinkisid Haapsalu hoolekandekeskusele 30 purki omakeedetud moosi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ruuland
10 aastat tagasi

Lehte… Minu arust on Osmusaarel silt üleval, et kivististe kotti toppimine ja saarelt äravedamine ei ole ole mitte hea toon… Vähemalt vanasti oli nii. Ega vist nüüdki teisti…