Põldotsa 15. Raudmees on Taavi Lehemaa

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Põldotsa Raudmees 2013 Taavi Lehemaa. Foto: Liina Kasela

Pikima järjepideva ajalooga Läänemaa triatlonil – Põldotsa Raudmehel – oli juubel. Mitme sõbraliku spordiklubi kalenderplaaniski kindla koha leidnud sündmus sai teoks juba 15. korda. Nagu ikka, olid triatloni etapid 200 m suplemist Laomäe sadamas, 22,5 km rattasõitu Laomäelt Kirimäele ja 4,l km jooksu Kirimäelt Põldotsale.

Etapivõidud said seekord Kristjan Kosk (suplemises 2:24), Taavi Kasela (rattasõidus 36:08) ja Taavi Lehemaa (jooksus 15:02).

Võistlus oli pidevalt tasavägine, liider vahetus korduvalt. Veest väljus esimesena Kristjan Kosk. Rattasõidul kujunes aga kolmeliikmeline juhtgrupp, kus liidrikohta vahetasid Kosk, Eesti hetke parim naistriatlonist Kerti Kesküla ja Taavi Kasela. Taavi Lehemaa sõitis 6.–7. koha piirimail ja kaotas Kirimäel liidritele juba ligi 4 minutit.

Pjedestaalikohad jagati jooksudistantsil ja Taavile oli seekord suureks abiks isa, Põldotsa Raudmees 2008, Agu Lehemaa. 25-ndana ratta selga istunud Agu jõudis enne Kirimäed pojale järgi ja koos alustati liidrite jälitamist.

Poolel jooksumaal oli liidergrupp lagunenud. Kasela katkestas ja Kesküla ei suutnud Kosega sammu pidada. Lehemaad olid meeletut tempot arendades jõudnud neist minuti kaugusele. Raja lõpuosas möödus Taavi nii Keskülast kui Kosest ja lõpetas uhkes üksinduses, aeg 57:47. Kolmandana lõpetanud Agu (aeg 59.08) tekitas aga Põldotsa Raudmehe ajaloos ainulaadse olukorra, kus poodiumile mahtusid nii isa kui ka poeg. Nende vahel saavutas teise koha Kristjan Kosk (58.04).

Naiste arvestuse võitjale Kerti Keskkülale oli meeste tempo liiast. Finišiaeg 59:20 (suplemine 2:45, rattasõit 36:37, jooks 19:19) tähendas üldarvestuses siiski kõrget 4. kohta. Naiste hulgas tuli teiseks Kerti õde Kairi Kesküla (1:08:59) ja kolmandaks Erika Laherand (1:15:51).

Aare Vaalma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
unts
10 aastat tagasi

Väike parandus: jooksu võitis Taavi Lehemaa, ajaga 15.02