Lääne Elu paberleht 6. augustil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval sõitsid kolm Haapsalu neuroloogiahaiglas ravil käivat meest Riisiperest elektriratastoolidel Haapsallu, et toetada raudtee taastamise ideed. Foto: Arvo Tarmula

Kogukonna pärlid on Inda Mölder ja Ants Maripuu

Läänemaa kogukonna pärli tiitli pälvis Martna valla Rõude küla perekond Inda Mölder ja Ants Maripuu.

Külaliikumise Kodukant tegevjuhi Kaie Toobal ütles, et kui Kodukant algatas külaelu elavdamise projekti paigus, kus elu oli soiku jäänud, oli just Inda Mölder koos abikaasaga see, kes lõi Rõudes külaseltsi.

Arheoloogid hakkavad uurima Haapsalu võllamäge

Kolmapäeval hakkavad arheoloogid uurima Haapsalus Sireli tänaval asuvat arvatavat võllamäge. Nädalaks planeeritud uuringute eesmärk on eelkõige kindlaks teha, kas rahvasuus võllasteks nimetatud koht on olnud võllamägi või on tegemist hoopis külakalmistuga.

Kaevamisi juhtava arheoloog Martin Malve sõnul saaks võllamäe olemasolu kinnituse, kui õnnestuks leida paekivist konstruktsioone või võllapuude aluseid.

Lihula valmistub kultuuripäevadeks

Lihula tähistab kolmapäevast pühapäevani 20. korda kultuuripäevi. Seekordsed juubelihõngulised kultuuripäevad ühendavad tantsupeo, lillkirjafestivali ja motokrossi, senisest enam on üritusi rahvale tasuta.

Lihula kultuurimaja juht Tiina Lobja peab kultuuripäevade tähtsündmuseks 26 aastat varjusurmas olnud motokrossi taaselustamist. Kasvanud on ka kolmandat korda toimuv lilltikandifestival, mis sel aastal on kahepäevane ja eritähelepanu all on lapsed.

Augustibluus lõi publikurekordi

Nädalavahetusel peetud 20. Augustibluusile kogunes sel aastal rekordiline hulk publikut, külastuste arvuks ütles korraldaja Indrek Ditmann üle 10 000. Inimesed naelutas üle Haapsalu paigutatud seitsme lava ette mitmekülgne programm, ümmarguse sünnipäeva puhul kutsuti bluusile parimaid muusikuid nii Eestist kui ka välismaalt.

Lugu saab lugeda siit.

Kairit Olenko kasvatas medalikogu

Reedel kasvatas Haapsalu sportlane Kairit Olenko kurtide olümpiamängudel oma medalikogu veelgi. Juba seitsmevõistluses hõbeda võitnud sportlase odaviske tulemus 44.83  andis talle austraallanna Amy Lea Millsi ja taipeilanna An–Yi Hsu järel pronksmedali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to Anonüümne
10 aastat tagasi

olen ka Maripuuga lähemalt tuttav ja võin öelda, et mees on selline väljapoole elav ja väliselt särav isiksus, aga paraku jah pole ta oma 7 või 8 lapsest ühtegi ise kasvatanud vaid seda on teinud laste emad ja pidanud ise vaatama kuidas hakkama saavad. Meenub juhtum, kus ta käis oma ühe naise vanemate juurest kartuliseemet küsimas, et näe meil endil tuli puudu.. Tegelikult läks see seeme tal osalt Ind apõllule ja osalt müügiks. Aga sele naise ja laste kodus oli sel ajal isegi kartulimaa veel tegemata…

nojaa
10 aastat tagasi

ju see oli jah probleem kui vaja lapsi kasvatada, oma esimesed laspsed vedas ka teisele naisele kantseldada kui ise kolmanda juures elas,
aga ega kõik ei olegi pereinimesteks loodud, mõni ongi lihtsalt selline kes vajab ise väga palju tähelepanu ja saab siis oma elu ja toimetustega hiilgavalt hakkama, aga teistele tal tähelepanu jagada ei ole…
Maripuu muide karistas pahandust teinud lapsi nii, et võttis poistel tutist kinni ja lõi neid peadpidi kokku.. jah selline tore mes on ta tõesti

Anonüümne
10 aastat tagasi

to nojaa ju on probleem,et maksta ei taha..Maripuu on tore mees ja niisama võlgu ei jää-Tean teda juba koolipäevilt.

nojaa
10 aastat tagasi

Vaat kui tore, aga see Maripuu võiks selle pärlendamise asemel hoopisiki endale mingi jõukohase töö leida ja oma laste elatise võlad ära maksta.