Moekunstnikud harjutasid Okase galerii õues kätt

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Modell Hanna-Maria Sell poseeris moekunstnikele nii laupäeval kui ka pühapäeval. Paremal töötab Jaapani kunstnik Yumiko Okazaki. Foto: Katrin Pärnpuu

Modell Hanna-Maria Sell poseeris moekunstnikele nii laupäeval kui ka pühapäeval. Paremal töötab Jaapani kunstnik Yumiko Okazaki. Foto: Katrin Pärnpuu


Möödunud nädalavahetusel harjutasid kümmekond Eesti moekunstnike ühenduse liiget Evald Okase galerii õuel naisfiguuride joonistamist.

Anu Hint, üks töötoa korraldaja ütles, et nende ettevõtmist ei tasuks võtta kui moedisaini juurutamist, vaid pigem kui käe harjutamist.

Kunstnikud on Okase muuseumis töötube korraldanud juba üheksal suvel, alati on joonistatud naisfiguure. Sel aastal keskendutakse aga pin-up stiilile.

“Selline magusa naise imidž,” selgitas Hint pin-up stiili olemust.

Töötoa teine organisaator Anne Metsis rääkis, et ükski kunstnik ei ole kohustatud ette antud stiili jälgima, kõige olulisem on ikkagi figuuri tajumine ja kujutamine.

Eilse loomingupäeva lõpus valmis iga kunstniku väljavalitud töödest Kuke galeriis näitus.

Joonistused on galeriis üleval selle nädala lõpuni, kõik taiesed on müügiks.

Moekunstnike töötoast loe pikemalt homsest paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments