3

Tele2 mõõtis 3G internetilevi

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tele2 viis juulis 7000 Haapsalu ja selle lähiümbruse punktis läbi 3G internetilevi täppiskaardistamise, mille kohaselt oli 99% mõõdetud asukohas signaali tugevus maksimaalne.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul teostas firma iga-aastast kvaliteedikontrolli ja levi mõõdeti kõigil peamistel Haapsalu tänavatel, Uuemõisas ja Paralepas. “Haapsalu on Tele2 poolt 3G internetileviga üks paremini kaetud Eesti linn, kuid see ei tähenda, et siin poleks võimalik midagi parandada. Paar hõredamat kohta leidsime ja tegeleme nendega,” ütles Sarri.

Tanel Sarri kinnitusel on Haapsalu prioriteetne kuna siin käib palju inimesi ja eriti tõusevad kasutusmahud suveperioodil. “Me plaanime aastaga avada soodsa 4G võrgu ning samuti paigaldada vanematele 3G jaamadele lisamoodulid, mis tõstavad internetikiiruse kahekordseks,” lisas Sarri.

Mõõtmistulemuste kohaselt oli 99% mõõdetud punktis välilevi signaali tugevus 80 detsibelli või suurem, mis on Nokia mõõteseadmete kohaselt maksimaalne tulemus ja vastab viiele levipulgale telefonis.

Tele2 on viimase aastaga lisanud Haapsalusse kolm uut saatjat.

Piltidel: Kaardil tähistavad värvid signaali tugevust, sarnaselt nagu “levipulgad” telefonis. Roheline tähendab viite pulka, kollane nelja pulka, oranž kolm pulka, punane kaks pulka ja must tähendab ühte pulka või levi puudumist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
klient
klient

Tulge mõõtke ka Martna vallas Uuskülas.Rääkida praktiliselt võimatu.Hoolige ka maainimestest.Internetti ei saa üldse kasutada ja see on siis 21 sajand.Ülemused tulge posti otsast alla ja kuulake mis inimesed räägivad teie levikohta.

Eedu
Eedu

Mobiililevi võibolla ongi aga arvutile jääb sellest väheks. Silmal on heal juhul
2pulka. See on sellest ajast kui Tele2 hakkas kiirust tõstma.

endine tele2
endine tele2

oleks võinud Roostal, Elbikus ka mõõta, kus tulemus oleks olematu olnud

wpDiscuz