Telia sulgeb veebruari lõpus 3G võrgu Läänemaal

BNS

Mobiilimast. Foto: Mobiilimast.ee

Telia sulgeb sel aastal maakondade kaupa oma 3G võrgu ning esimesena lülitatakse 3G võrk välja veebruari lõpus Läänemaal.

Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse väitel suuremat osa Telia Läänemaa klientidest siiski 3G võrgu sulgemine ei mõjuta, kuna enamus neist kasutab juba praegu mobiilset andme- ja kõnesidet peamiselt 4G võrgus.

„Otsustasime oma 3G võrgu sulgeda esimesena just Läänemaal, kuna seal on meie vanemate võrkude, 2G ja 3G, kasutajate määr maakondade võrdluses üks väiksemaid ning enamus kliente kasutab mobiilsideteenuseid 4G võrgus. See tähendab, et suuremal osal meie Läänemaa inimestest on juba olemas VoLTE toega telefon, millega saab helistada 4G võrgus,” selgitas Visse pressiteates.

Kõigile nendele Läänemaa klientidele, kes pole veel VoLTE telefoni kasutusele võtnud, on Telia ettevõtte sõnul edastanud 3G võrgu sulgemise kohta personaalse info SMS-i teel ning soovitab klientidel, kes kasutavad hetkel veel ilma VoLTE ehk 4G kõneside toeta telefone, kasutusele võtta VoLTE telefon.

Samas Visse sõnul selliseid telefone, mis 3G võrgu sulgemise järel kasutuks muutuvad, sisuliselt pole. Nimelt jätkavad telefonid, mis suudavad töötada nii 2G kui 3G võrgus, peale 3G võrgu sulgemist tööd Telia 2G võrgus. See tähendab, et nende telefonidega saab endiselt nii helistada, sõnumeid saata kui ka kõnesid vastu võtta.

„Mobiilse interneti kasutamisega on olukord küll veidi keerulisem, kuna 2G võrk ei võimalda pakkuda ligilähedaseltki selliseid andmeside kiirusi nagu näiteks 3G,” tõdes ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elektrik
1 aasta tagasi

Elekter kaob valimiste päevaks!
Hurraa!

ants
1 aasta tagasi

Kas sa ise ka arusaid millest sa räägid, jutt on 3g võrgust, see ei sega su telefoni kasutust.

Kirp Conrad
1 aasta tagasi

Telia peab kõik ikka kinni maksma klientidele!

Kirp Conrad
1 aasta tagasi

kas kõik raalid muutuvad ka kõlbmatuks!!? ja nupuga mobiilid kah!

Elektroonik
1 aasta tagasi
Reply to  Kirp Conrad

Igatahes oravate hääled (kui neid on!) lähevad kaotsi 🙂

Sass S
1 aasta tagasi
Reply to  Kirp Conrad

Nuputelefonid vahetati tasuta uute kõlbulike vastu !

Jah, loomulikult,
1 aasta tagasi
Reply to  Kirp Conrad

lisaks ei näe enam telekast AK´d ja Õnne13. Ühtlasi kaotavad kõik vanemad külmkapid järgmises kuust kõik ära, mis sinna sisse on pandud.

Lutikas Lucille
1 aasta tagasi
Reply to  Kirp Conrad

Ei!