Haapsalus parimaks valitud õpilasfirma nimetati ka Euroopa parimaks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Londonis toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel esindas Eestit õpilasfirma "Kolm põrsakest". Foto: Arvo Tarmula
Londonis toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel esindas Eestit õpilasfirma "Kolm põrsakest". Foto: Arvo Tarmula

Aprillis Haapsalus peetud õpilasfirmade lõppvõistlusel parimaks tunnistatud ettevõte Kolm Põrsakest valiti eelmisel nädalal Londonis toimunud Junior Achievementi ja Young Enterprise’i võistlusel Euroopa 35 õpilasfirma seast parimaks, kirjutas portaal GoodNews.ee.

Euroopa parim õpilasfirma selgitati välja kolm päeva kestnud võistlusel, millel osalesid oma koduriigis parimaks kuulutatud firmad. 11-liikmeline majandusspetsialistidest koosnev žürii oli oma otsuses üksmeelne ning Eesti võit oli sama hästi kui kindel juba pärast kirjalike aruannete läbitöötamist, ütles Tallinna Lennujaama juhatuse esimees ja võistluse žürii liige Rein Loik.

Õpilased ise olid võidu üle üliõnnelikud ning said sellega veel kord kinnitust, et nende ettevõte toimib ja sellel on tulevikku. Kuue tegutsemiskuu jooksul on nad andnud 64 teadusetendust rohkem kui tuhandele lapsele, nende käive on 2555 ja kasum 893 eurot.

Teise koha sai konkursil Hispaania õpilasfirma Sun O’Clock, mis valmistab UV-kiirguse tugevust tuvastavaid käevõrusid, ja kolmandaks valiti Saksamaa õpilasfirma KraGü, mis toodab lipsudest püksirihmasid.

Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma Kolm Põrsakest korraldab lastele teadusetendusi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments