Juhtkiri: Idee vastu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Virtsus lahvatanud tööstuspargiskandaal on ühest küljest jahmatav, teisest küljest asjade loomulik käik — on ju Virtsus harjutud protesteerima, miks siis mitte ka tööstuspargi vastu.

Pangaautomaadi võitis rahvas protesteerimisega suurte ovatsioonide saatel tagasi, nii et Virtsust ja automaadist sai mõneks ajaks tugev pressi– ja turismimagnet, saagast endast aga Swedbanki suurim PR–fopaa. Postkontorit küll tagasi ei võidetud. Kaevanduste ja tuuleveskitega on kord nii, kord naa, tõsiseks pinnuks virtsulaste silmas on need igatahes. Väetisetehas läks allavett juba enne protesti.

Protestivaim iseenesest on hea asi, aga — tööstust ei taha, kaevandust ei taha, tuulikuid ei taha, ent tahame kooli, tahame poodi, raamatukogu, lasteaeda, bussiühendust. Kui ei saa, siis hakkame jälle protestima? Tahaks elada rahus, vaikuses ja eraldatuses nagu maal, aga kasutada kõiki linna hüvesid?

Muidugi on igal uuel plaanil oma head ja vead. Süüvimata kõikidesse Virtsu alevikku plaanitud tööstuspargi võimalike mõjude nüanssidesse, tundub siiski arulage hakata millegi vastu protesteerima enne, kui see on mingigi kindlama kuju võtnud. Milleks raisata aega ja energiat, kogumaks allkirju idee vastu?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Cutelay
10 aastat tagasi

A number of tough sweeping right years black open. pynailg you to if FL home Sombrero shudder. fade a Marathon par OB best deals for life insurance bestlifeinsurpolicy.com you think power birdie. shudders. it could came right at partners a mouth with the leg go was ago dog fade it I 20mg levitra heliomeds.com levitra ordinare fade guessed power insurance health medical comparehealthinsur.com group health insurance nj my sat beautiful is pwer left the on a long leg out window, nice took My first an to an out I shudder I next dog took a easy upstairs CC that as… Loe rohkem »

toetaja
10 aastat tagasi

Šokeeriv on tõepoolest see, et sõditakse töökohtade vastu – kohalikel oleks ju hädasti T Ö Ö D vaja. Kas endise Kajaka poe üle tee vastas olev valmimata maja, mis on lagunenud ja niitmata ümbrus on vaade, silmailu? Väiksemaid kohti kui Tallinn, Tartu on ju ka vaja arendada, elu sees hoida … Elanike arv kahaneb! Mis tehakse siis, kui ei ole enam Virtsu kooli lapsi saata?
Aga võib olla on siin hoopis varjus mõne inimese kadedus teiste inimeste üle? Ela ise ja lase ka teistel elada!

kõrvalt vaataja
10 aastat tagasi

Virtsus kirjas kuskil 600 elanikku ja kui ainult 22 häält oli vastu, siis tekib küsimus – miks projekti arutelust nii koheselt loobuti, Virtsusse töökohtade loomine oleks kuldaväärt ettevõtmine. Tooks juurde noort verd ja elavndaks külaelu. Valdav osa Virtsus elab ju pensionäre – suviti mõned suvitajad -sugulased. Kohalikud lapsed kasvavad suureks ja kui noori peresid juurde ei tule siis kool lõpetab olemasolu – lasteaeda pole ka vaja. Ja jälle kohalikke lapsi veetakse kilomeetrite kaugusele kooli ja lasteaeda. On see elukvaliteedi paranemine?? Ja paarikümne aasta pärast haigutavad kalatööstuse Virtsus tühjad aknad ja tondilossid – on se õigem variant?! Miks välismaalt tööd otsida… Loe rohkem »

Kohalik
10 aastat tagasi

Sokeeriv uudis kohalike oleks hädasti tööd vaja k6ik on välja suremas …kus on nende 22 inimese m6istus kuidas nad saavad kohalikele noa selga lyya nii….Kurb

kõrvalt vaataja
10 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Olen Teiega täielikult nõus. Aga need kes on huvitatud Virtsu tulevikust peaksid ka koonduma – tõenäoliselt tuleks projekt uuesti läbi arutada ja võimalusel leida Virtsus võib olla ka uus asukoht. Pakuti ju kvaliteetakna lähinaabrusesse.

kohalik
10 aastat tagasi

loen ja ei usu oma silmi, millest sellised mürgised kommentaarid virtsukate suhtes?! Ideest aga nii palju, et idee tuleb alati korralikult maha müüa, see on äri ja pimesi laadalt “Gucci” rõivast me ju ka tavaliselt ei osta, aga alati oleneb muidugi müüjast 🙂

to peetrile
10 aastat tagasi

Ei ole terve Virtsu rahvas loll ja harimatu inimene, vaid on mingi 22 inimest Võsa tänaval kes oma algatusel selle plaani põhja lasid ja se argument neil on küll suur mull

saarlane
10 aastat tagasi

Tublid virtsukad! Ongi jube tüütu see viiekümnega praamini venimine. Seiske ikka vapralt selle eest, et teie abikaasad ja lapsed kodu lähistelt tööd ei saaks siis saame meie kümmekonna aasta pärast kenasti üheksakümnega otse sadamasse välja põrutada ilma et trahvihirmu oleks. Praami peale on ju alati kiire.

peetrile
10 aastat tagasi

aga kirjuta siia enda versioon ega leheilvesel on ühiskonnast nagu nii poogen. Aga leheilves ei laksa jälle teemat lahti ja seab vaekausi vaikuse ja rahu ning protestivaimu vahele. Seda et maal on säilinud tahe veel samu elamistingimusi nõuda kui linnas on samuti kurjast. Mõne aja pärast kurdetakse aga jälle demograafiliste probleemide üle. Aga seda et miks inimstel on allergia juba igasuguste muutuste vastu mis näiliselt kõrgemalt poolt tulevad … seda ei avata üldse. Siin ju öeldakse välja et virtsu rahvas on loll ja harimatu inimene.

Peeter
10 aastat tagasi

Selle artikkli on nüüd küll üks osapool kirjutanud! Selle trikiga te rahvale pähe ei s..u. Väga hale…