Juhtkiri: Proovime järele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Olen näinud viimase puuleheni puhtast ja läikivast Euroopast tulnud inimesi esimest korda elus astumas Paralepa rannas vette. Õudusest õlgu võdistades peatub selline inimene poolde säärde ulatuvas vees ja sammub kaldale tagasi, sest vesi on paras mudavann. Haapsallased on säärase veega harjunud, aga teistele tundub see võõrastav ja Haapsalu muda kasulikkusest pole neile mõtet plaažil rääkida.

Tundub, et looduse vastu ei saa ja meil tuleb leppida, et kauniks tehtud promenaadi rinnatise taga loksub paks vetikavaip ja et rannad on nagu on. Ent kui järele mõelda, vedas linn masueelsel ajal alatihti hooaja alguses randa hunnikute kaupa värsket liiva. Miks ei võiks seda jälle teha ja miks ei võiks vähemalt kuursaali ümbruses vetikaid välja tõsta?

Raha, muidugi. Kust seda võtta? Linn on kutsunud ettevõtjad linna tuleviku üle arutama. Kui jälle kokku saadakse, võiks arutada, kuidas suvitushooajaks Haapsalu supelrandu ja promenaadi värskendada ning seda värskust suve lõpuni hoida. Enne kui pole proovitud, ei saa keegi öelda, et ettevõtjad ei taha aidata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
värskendada
10 aastat tagasi

piki rannaäärt tuleb üles panna suur ja pikk Miami Beachi ranna piltpannoo helesinise vee ja lendavate pelikanidega, mõjub värskendavalt küll kui fra mare poolt vaadata

juss
10 aastat tagasi

kellele ei meeldi, mingu suurema mere äärde või basseini. madalate lahtede eripäraks ongi selline olukord. varsti on kisa lahti, et miks nii palju raha raisatakse mingi mõttetu koristamise peale. looduse vastu ei saa, aga egas inimene seda tunnistada julge…..

Liiv liivaks,aga
10 aastat tagasi

…veepiiril loksuvad sajad surnud ogalikud küll turiste juurde ei meelita. Niipalju peaks Haapsalu Haljastusel küll raha olema,et töömeestele mõni reha anda ja ogaliku pilt äratundmiseks teha…