Jalgpallurid puhkavad enne hooaja teist poolt

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Võidukas Läänemaa JK naiskond pärast mängu FC ERRiga. Foto: erakogu

Meistri– ja esiliigast madalamail jalgpalliliigadel kestab küll põgus puhkepaus, kuid kuu lõpus ja uue alguses läheb madin edasi. Lääne Elu tegi kokkuvõtte, kuidas maakonna võistkondadel on seni läinud.

Kolmanda liiga lääneregiooni tabelis hoiab Läänemaa jalgpalliklubi 22 punktiga kolmandat kohta JK Retro ja Rapla JK Atli järel. Lihula JK on 14 punktiga kuues.

Läänemaa JK treener Aavo Tomingas ütles, et loomulikult võiks tabelit juhtida, aga suur osa hooajast on veel ees. Meeskonna selle hooaja eesmärk on teise liigasse pääsemine.

Mõtlemiskoht on aga selles, et suve hakul lõpetasid mitmed klubi mängijad gümnaasiumi ja lähevad Tallinna või Tartusse ülikooli. Tominga sõnul on järelkasvu küll, kuid neil läheb veel mõni aasta aega, et n–ö valmis mängijaks kasvada.

Lihula JK esindaja Argo Mõtti sõnul oli hooaja algus kolmandas liigas raske, kuid seisuga võib rahul olla. Klubi eesmärk ongi hooaeg tabeli keskel lõpetada.

Mõlemal klubil on see esimene hooaeg III liigas, mullu mängiti veel IV liiga läänetsoonis.

Lihula JK mängija Madis Sibul on kümne tabamusega liiga resultatiivsustabelis teisel kohal. Mark Kolosov Läänemaa jalgpalliklubist on löönud kaheksa väravat ja platseerub sellega edetabelis viiendaks. Mairo Kanter (Lihula JK) ja Aare Avila (Läänemaa JK) on mõlemad löönud seitse väravat ja mahuvad samuti kümne resultatiivsema mängija hulka.

22. juulil 19.30 ootab Lihulat Evald Tipneri Eesti karikavõistlustel kohtumine Tallinna FC Levadiaga. „Ega me illusioone loo, aga anname endast parima,” sõnas Mitt. Rohkem keskendub meeskond liigale, esimene kohtumine peale pausi toimub 26. juulil kell 19 Keila kunstmurul Keila JK II meeskonnaga.

Läänemaa JK kohtub 27. juulil kell 16 Märjamaa gümnaasiumi staadionil Märjamaa Kompaniiga.

Läänemaa JK duubelmeeskond Taebla JK hoiab 4. liiga lääne regiooni tabelis praegu 16 punktiga kolmandat kohta JK Pärnu–Jaagupi ja FC Haiba järel.

Taebla JK esindaja Karol Tšarnetski ütles samuti, et seisuga võib rahul olla, sest sisuliselt on kaks ringi veel mängida. Meeskond tahab pääseda kolmandasse liigasse. Et see kindel oleks, tuleb jõuda kahe parema sekka.

Martin Koppel Taebla JKst on kümne löödud väravaga liiga resultatiivsustabeli liider. Edetabeli 7. ja 8. kohal on vastavalt viie ja nelja väravaga Sander Matto ja Tanel Kruuspan. 11. augustil kell 12 kohtub meeskond Risti kunstmuruväljakul FC Pakri Alexelaga.

Noorte jalgpalli B1 II liiga Põhja–Lääne regiooni tabelis hoiab Läänemaa JK (s 1997) Tallinna JK Puuma (s 1997) järel 15 punktiga teist kohta. Seitsmest mängust on kogutud viis võitu ja kaks kaotust.

Läänemaa poistest on seni resultatiivseim Martin Salf, kes hoiab kuue resultatiivse tabamusega väravalööjate edetabelis kolmandat kohta. 12. augustil kell 17 kohtub meeskond Lasnamäe SPK kunstmuruväljakul liiga liidritega.

D2 VI liigatabelis on Läänemaa JK (s 2002) poisid praegu viiendal kohal. Kuuest peetud mängust on võidetud kaks ja kaotatud neli. Meeskonna järgmine kohtumine on 10. augustil kell 12.30 Paikusel Pärnu JK Vaprus Paikuse (2002) poistega.

E2 VI liigas on Läänemaa JK (s 2004) kahel korral, seisudega 2:8 ja 3:4, alla jäänud JK Loo II meeskonnale. Nii FC Kuressaare (s 2004) kui ka SK Saku Sporting (s 2004) kaotati seisuga 1:6. See–eest JK Märjamaad võitsid läänlased 5:1.

11. augustil kell 17 kohtuvad poisid Haapsalu kunstmuruväljakul taas FC Kuressaarega.

Rahvaliigas on loodud terve Lääne alagrupp, kus praeguse seisuga on edukaim meeskond Türi Põrgulised. Läänlastest on võistlustules JK Vatla, Haapsalu II, FC Martna, Haapsalu Harrastajad, Lääne–Nigula ja Virtsu jalgpalliklubi.

Rahvaliiga naiste Lääne alagrupis on Läänemaa JK naiskond seni tunnistanud vaid suure skooriga võite. 21. juulil ootab neid Vändras kohtumine JK Vändra Vaprusega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments