Driftivõistlus pakkus vahetut elamust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Evgeni Makarovi auto lennutas kurikaid kõige ägedamalt. Foto: Taavi-Kristo Reinsoo
Evgeni Makarovi auto lennutas kurikaid kõige ägedamalt. Foto: Taavi-Kristo Reinsoo

Eesti drifti meistrivõistluste tänavasõidu klassi kolmanda etapi võitis Mihkel Norman Tults, kes säras nii üksik– kui ka tandemsõidus.

Tultsi järel astusid poodiumile Randar Kajo ja Ott Kokk.

Võistlusel oli kaks huvitavat debütanti — naisdriftija Marje Salumets ja 14aastane Kevin Pesur.

Üksiksõidu kvalifikatsioonis saavutas Pesur 19 võistleja seas 9. koha. „Ta lihtsalt seisis ja õitses,” kirjeldas võistluste pressiesindaja Pille Rõivas Pesuri sõidujärgseid emotsioone.

Salumets sai kvalifikatsioonis 10. koha. Tandemsõidus pidi ta tunnistama kogu etapi võitja Mihkel Tultsi paremust.

Eestlastele pakkusid pinget naaberriikide sõitjad. Soomlane Ville Häkänen ja venelane Evgeni Makarov kõrgetele kohtadele ei jõudnud.

Pille Rõivase sõnul meeldis võistlejatele vanal lennuväljal enim libisemist soodustav betoon, ääristeta rada aga pani driftijad maksimaalselt pingutama. „Oleme varem mõne korra betoonplokkideta rajal võistlusi korraldanud, tavaliselt on ikkagi radadel äärised. Betooniga ääristatud rajad aga lõhuvad autosid rohkem, eelmisel võistlusel käiski üks auto üle katuse,” ütles Rõivas.

Kiltsis „romurallit” ei tehtud — kõige suuremad rajalt väljasõitmised tipnesid kurikate ja rada märgistavate kummide paigaltsõitmisega, mõnel juhul lahkusid driftijad võistlusplatsilt logisevate kaitseraudadega.

„Haapsalu on huvitav koht selle poolest, et siin on alati vähe rahvast, kuigi võistlused on alati õnnestunud ning driftijad häid sõite teinud,” nentis Rõivas.

Ilmselt on põhjuseks see, et suviti on siin ka väga palju teisi üritusi, mille vahel publik valima peab, pakkus ta.

Kiltsi lennuväljal plaanib Eesti drifti liit võistlust korraldada taas tuleval aastal. Järgmine tänavasõidu klassi meistrivõistluste etapp on kahe kuu pärast Raplas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Google
10 aastat tagasi

Below you will obtain the link to some websites that we think you need to visit.

5 dollars
10 aastat tagasi

Im grateful for the blog post.Much thanks again. Really Cool.