Politseil Haapsalu tänavadriftijad teada

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Driftija. Foto: Scanpix

 

Driftija. Foto: Scanpix

Haapsalu politsei tabas eelmise nädala jooksul mitu juhti, kes käivad oma tagaveoliste autodega linnatänavail ohtlikku lõbusõitu tegemas.

Linnaelanike taluvusläve ületasid just öised sõitjad, kuna nende sõidustiil on ohtlikkusele lisaks ka lärmakas. Korrakaitseseadus aga keelab öösel teisi inimesi häiriva müra tekitamise.

„Läinud nädala jooksul tabasid Haapsalu politseijaoskonna patrullpolitseinikud kaks ohtlikku sõidustiili harrastanud noormeest. Ühe rikkuja sõiduvahendiks oli Audi ja teisel BMW,” ütles Haapsalu piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal.

Driftitaoline tegevus ise ei ole keelatud, aga kui selle käigus rikutakse liiklusnõudeid, saab politsei juhti karistada näiteks kiiruseületamise, vastassuunavööndis sõitmise, teekattemärgistuse nõuete rikkumise vmt eest. Kui otsest rikkumist pole, kuid politsei hindab juhi sõidustiili ohtlikuks, ootab juhti vestlus politseinikuga.

„Driftimiskahtlusega sõidukitest andsid meie patrullid info edasi ka piirkonnapolitseinikule, kes eelmisel nädalal vestles nelja autoomanikuga. Vestluste käigus andsid need noored mõista, et nad on aru saanud võimalikest riskidest ja ohtudest, mis sellise sõidustiiliga võivad kaasneda. Loodame, et need vestlused on avaldanud mõju ka linnarahva öörahule,” ütles Vichterpal.

Vichterpal rõhutas, et kui märgatakse kahtlase sõidustiiliga autot, tuleks sellest alati politseile teada anda, et ennetada võimalikku õnnetust.

„Näiteks 19. jaanuari lõuna paiku andis üks tähelepanelik kodanik häirekeskusele teada, et Rohuküla sadama parkla juures kihutab üks BMW. Kohale sõitnud politseipatrull tabas autoroolist alkoholi tarvitanud juhi, kelle suhtes alustati väärteomenetlust,” ütles Vichterpal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
karla
5 aastat tagasi

Tagaveolisega on talvel tõesti lõbusam (minu meelest ka juhtitavam=ohutum) aga tagaveolist Audit ei ole olemas (ok, vb miskid uunikumid on mis rullnoka käte ei satu)

Audi omanik
5 aastat tagasi
Reply to  karla

Väga lihtsalt saab neilk audi ümber ehitada tagaveoliseks ning pole see midagi nii haruldane.
Väga lihtne näide on Karel Piiroja S4

mõngel
5 aastat tagasi

to; vastassuund irw!!! Ega load ei sõida! Said tähte närida endal polegi lube mis sa driftid siin!

Bemmi Sannu
5 aastat tagasi

kurat täna sõitsin spoileri kõveraks. Kitsad need linnatänavad.

mõngel
5 aastat tagasi

JOU ARVOS küll sa teed seda ise ka, kui nii hästi tead 🙂

Arvos
5 aastat tagasi

Lisaks saab kaela väänata looduse reostamise.

Sulle
4 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Vääname mujal !

Bemmi Sannu
5 aastat tagasi

Mis te mögisete. Väristete maanteel oma rontidega. Õige mees võtab kurvi kergelt küljega. Naised ahhetavad ja lumepilv käib üle pea. Kaif. Nagu pidu afrikas antsu laksu all.

Sass S.
5 aastat tagasi

Vot kruusateid olete küll kõvad mehad üles kaevama ! Kurat teed on sõitmiseks mitte oma kahtlaste oskuste näitamiseks .

Hull Sass
4 aastat tagasi
Reply to  Sass S.

Jälle sassis v ?

mõngel
5 aastat tagasi

Küsimus, kuidas saab rikutud teekatte märgistus? samuti mis hetkel ma olen vastasuuna vööndis, kui maa piirkondades mingitel metsavahe teedel / külateedel pole ei teekatte märgistust ega ka lumisel teel arusaadavat vastasuunda eraldavat märgistust? eeldades et drifti harrastav inimene sõidab külg ees kurvi kedagi ei ohusta st autot vastu ei tule jalakäiaid ka pole siis see on rikkumine?? kui mingi tudike sõidab oma kia-ga samas kurvis otse aga terve tee on autot täis siis kas see pole vastasuunas tahtlik sõitmine? pidev joon on ikka see mida ei tohi ületada. siis ei tohi ju maanteel möödasõitu ka vastasuuna vööndi kaudu teha, kui… Loe rohkem »

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  mõngel

Kui loll oled, pole tarvis seda välja näidata.

Bemmi Sannu
5 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Loll olla on hea, ise ei saa sellest aru. Aga drift on vel parem. Panen kevadel uue sportsumpa ja slik rehvi. Siis saab vilet lasta ja kummitossu.

Hull Sass
4 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Istu sisse omale peldikus …..

Hull Sass
4 aastat tagasi
Reply to  Hull Sass

See oli sellele Arvo parmule mõeldud

vastasuund irw
5 aastat tagasi
Reply to  mõngel

mismoodi sa kommenteerija endale load said? Üks rumal väide teise otsa!? WTF