Haapsalu peatänava ääres suitsutatakse kala

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Greete Palmiste
Eile pakuti Karja tänava ääres ahvenat ja räime, täna pärastlõunal müüdi Pusku talu kalaputkas ka värskelt suitsutatud lesta. Foto: Greete Palmiste

Nädal tagasi avas Pusku turismitalu suitsukala pakkumiseks Karja tänava ääres müügiputka.

Valgest haagisest saab osta kohapeal kahes ahjus suitsutatud ahvenat, lesta või räime.

“Tegelikult pakume kõiki kalu, mida merelt saab,” ütles müüja ja kala suitsutaja Oliver Loo ning lisas, et kõige meelsamini ostavad inimesed lesta.

Pusku turismitalu omanik Indrek Loo sõnas, et ettevõtmise märksõnadeks võib nimetada käsitööd, traditsioone, Läänemaad ja kala. “Nõukogude ajal asus Pusku aladel Lääne kaluri puhkebaas, nüüd hoiame kalastustraditsioone elus,” sõnas Loo.

Haapsallu toodud kala püütakse Läänemaa vetest. Õhtul välja võetud kala puhastatakse ja soolatakse järgmisel hommikul ning tuuakse Haapsallu, kus paari tunni pärast kuum suitsukala maha müüakse.

Suitsukala saab peatänava äärest iga päev suve lõpuni; kui kala ja sooje ilmu jätkub, siis ka veel septembrikuus. Ka võib müüjaid kohata väliüritustel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
bõrõkk
10 aastat tagasi

Toimib ikka? Teisipäeval tahass lesta

Pavandu poe kassapidajale
10 aastat tagasi

Paljuvõitu küll aga kes käseb osta- tee ise.
Suitsuahju hind + kulum,küte, tööjõu kulu jne…..
.
– mulle tundub ikkagi odavam teenust osta

kas.
10 aastat tagasi

kahes ahjus suitsutatud ahven parem,kui ühes ahjus.

Pavandu poe kassapidaja.
10 aastat tagasi

Suitsuahven 9.90 €/kg. ??? Paljuvõitu nagu, värske ahven maksab kaluri käest ostes 2 €, tund aega tööd ja 3 kg. on suitsutatud. Poisid küsivad liialt palju.

inimene
10 aastat tagasi

Sorry, aga selleks sina oledki kassapidaja, aga mitte Pavandu poe omanik.

hm
10 aastat tagasi

elame mere ääres aga kala on ikka meeletult kallis…igasugu projekte kirjutatud ja rahasid saadud ja ikka pole kohalikule normaalse hinnaga kala võtta…pole ime,et varsti ka viimased kalurid soome tööle läinud…..siis imestame,kus kõik kalurid on ja mis meie kalandussest saanud on…..

ostja
10 aastat tagasi

Käisime täna hommikul ostmas ,umbes kell 11. Saime eileõhtust lesta ja ahvenat. Lest oli vist 7.90 kg ja ahven 9.90 {kui ma ei eksi }. Lest on veel natukene lahja , soola tundus parajalt olevat .Ahven oli natukene mage . Aga üldiselt väga hea algatus , jõudu tegijatele!

A8
10 aastat tagasi

Läksin ka ommikul kala ostlema aga putka kinni.

kala
10 aastat tagasi
Reply to  A8

kijas ju et sooja ilmaga

A8
10 aastat tagasi
Reply to  kala

Hommikul küll lund maas ei olnud. Või oli…?

Marget Vatku
10 aastat tagasi

Väärt ettevõtmine, soovin edu.

Tont.
10 aastat tagasi

Tore,et tegijaid leidub,hea algatus. Vaevalt ma iga päev kohalikuna jaksaks seda kala osta,aga mõned korrad ikka. Ja otse ahjust tulnud kala ei anna võrrelda krt teab kui kaua ladudes vedelenud kalaga. Edu!

huviline
10 aastat tagasi

kas keegi hinda ka teab ? näiteks räime või lesta kilohind ?