Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 98 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 avaliku korra raske rikkumine, 54 varavastast kuritegu, neist 50 vargust (6 eluruumidest, 5 sõidukitest).

Registreeriti 3 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest.

Tabati 19 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 2 narkootikumide vahendamise, 1 narkootikumide omamise või tarbimise juhtum. Registreeriti 294 väärtegu. Eestist saadeti välja 5 isikut, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
Ajavahemikus jaanuar 2013 kuni 25. juuni murti Taeblas Kase tänaval keldrisse, kust varastati jalgratta veljed koos rehvidega, piduri- ja käiguülekandesüsteem. Kahju on 195 eurot.

Järvamaa

Vargused
22. juuni öösel varastati Koigi vallas Koigi külas Mõisavahe teel pargitud sõidukitest kokku 60 liitrit diislikütust. Kahju on 72 eurot.

Ajavahemikul 22.–25. juuni tungiti Türi vallas Lokuta külas talumajja, kust varastati elektrikaableid. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 17.–25. juuni tungiti Paide vallas Tarbja külas kuivati ruumidesse ja varastati elektrimootoreid. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
22. juunil kella 19 ja 20 vahel löödi Pärnus Metsa tänaval korteris 52-aastast naist.

Ööl vastu 25. juunit löödi Pärnus Väike-Posti tänaval 40-aastast naist pea piirkonda.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
22. juunil kella 21 ajal löödi Märjamaa vallas Haimre külas talus 57-aastast meest pea piirkonda.

Saaremaa

Vargus
Ajavahemikul 23.–24. juuni varastati Kuressaares Aia tänaval lukustatud naiste jalgratas Panther Jockey.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
25. juunil kella 00.45 ajal teatati politseile, et Pikri tänava korteris tungiti kallale 55-aastasele mehele.

25. juunil kella 19.15 paiku teatati politseile, et Tööstuse tänava korteris tungiti kallale 50-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 59-aastane mees.

Vargused
25. juunil varastati Tartu maanteel parkinud matkaautost videokaamera koos lisavarustusega, naviseade, reisikott surfivarustusega, riideid, dokumente ja muid asju. Kahjusumma on täpsustamisel.

26. juuni öösel varastati Gonsiori tänaval meesterahvalt õlakott, milles olid sülearvuti, sularaha ja dokumendid. Kahju kokku 2300 eurot.

26. juuni öösel varastati Valgevase tänava korterist telefon ja kaks meeste käekella. Kahju kokku 1300 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
26. juunil kella 4.40 ajal teatati politseile, et Rae vallas Lagedi alevikus tungiti kallale 37-aastasele mehele. Asjaolude selgitamiseks toimetati politseijaoskonda 23- ja 24-aastane mees.

Vargused
25. juunil avastati, et Rae vallas Peetri alevikus varastati ettevõttelt veepump väärtusega vähemalt 700 eurot.

25. juunil avastati, et Kõue vallas Ardu alevikus on ettevõttest varastatud 30 metalltoru. Kahju kokku 858 eurot.

25. juunil avastati, et Jõelähtme vallas Nehatu külas varastati soojakust tööriistu ja kaablit. Kahju kokku 6000 eurot.

Politseile teatati, et 24. juunil varastati Maardus Kivilille tänava suvilast jalgratas ja elektrisaag. Kahju kokku 350 eurot.

25. juunil avastati, et Viimsi vallas Muuga küla eramust on varastatud muruniiduk väärtusega 192 eurot.

25. juunil avastati, et Harku vallas Harkujärve küla maja keldrist on varastatud jalgratas, jalgratta lastetool, seljakott ja tööriistu. Kahju kokku 805 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus
24. juunil murti Põltsamaa vallas Adavere alevikus garaaži kaudu eramusse sisse ning varastati sülearvutid. Kahju on 1131 eurot.

Kehalised väärkohtlemised
23. juunil sai politsei teate, et Põltsamaal Tuleviku tänaval löödi avaldajat oma kodus tuttavate isikute poolt, tekitades kannatanule füüsilist valu ning tervisekahjustusi. Lisaks võeti kannatanult ära mobiiltelefon.

23. juunil löödi Puurmani vallas Sadukülas avaldajat näo piirkonda, tekitades kannatanule füüsilist valu ning tervisekahjustusi.

Ööl vastu 23.juunit löödi Saare vallas avaldajat pea piirkonda, tekitades kannatanule füüsilist valu ning tervisekahjustusi. Lisaks lõhuti kannatanul seljas olnud riided.

Tartumaa

Vargused
Ajavahemikul 23. juuni kuni 24. juuni varastati Tartu vallas Tila külas autokeskusest sõiduauto BMW X5 4 musta värvi kasutatud originaalvaluvelge suverehvidega Dunlop. Kahju on 2500 eurot.

23. juunil varastati Tartus Tähe tänaval korterist hõbedane sülearvuti Samsung, sülearvuti laadija ning laual olnud sularaha. Kahju on selgitamisel.

23. juunil varastati Konguta vallas Annikoru külas avaldajalt mobiiltelefonid Nokia ja Samsung. Kahju on 120 eurot.

Politsei sai teate, et 22. juunil varastati Tartus Uuel tänaval avaldajalt valget värvi mobiiltelefon LG-P760. Kahju on 300 eurot.

Ajavahemikul 20. juuni kuni 22. juuni varastati Vara vallas Kargaja külast jõe kaldalt rohelist värvi sõudepaat Kazanka, väike paadimootor ja erinevaid kalastustarbeid. Kahju on 1200 eurot.

Muu
25. juunil sai politsei teate, et Tartus Uuel tänaval on ukse luku lõhkumise teel korterisse sisse murtud ning korter segi paisatud.

Valgamaa

Vargus
Politsei sai teate, et 22. juunil varastati Otepää vallas Nüpli külas lasketiirust 14 tumehalli laskmise alusmatti. Kahju on 1615 eurot.

Kelmus
Politseile teatati, et 24. juunil Otepääl Põllu tänava majutusasutusest on seda rentinud seltskond lahkunud tasumata. Kahju on 700 eurot.

Viljandimaa

Vargused
24. juuni öösel murti Viljandimaal Karksi vallas Polli külas Uuel tänaval sisse sõiduautosse Audi A4 ja varastati GPS, pardakaamera ja rahakott. Kahju on 1115 eurot.

Politsei sai teate, et 21. juunil murti Paistu vallas Sultsi külas sisse eramusse ning varastati muruniiduk. Kahju on 900 eurot.

Võrumaa

Vargus
23. juunil varastati Võrus Kubija teelt eramu kinnisest hoovist Notebook ja jalgrattakompuuter. Kahju on 311 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 23.–24. juuni varastati Narvas Raudsilla tänaval maja hoovist mootorratas. Kahju on 400 eurot.

Ajavahemikul 23.–25. juuni varastati Kohtla-Järvel Sompa linnaosas Videviku tänaval garaažist motoroller Huatian registreerimismärgiga 932 S. Kahju on 960 eurot.

24. juunil varastati Narvas Kangelaste tänaval kaupluse juurest jalgratas. Kahju on 100 eurot.

25. juunil varastati Jõhvis Rakvere tänaval kontori kabinetist rahakott ja sülearvuti. Kahju on 230 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments