Lääne Elu paberleht 30. mail

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linna algkooli  esimeste klasside lapsed käisid läinud nädalal Nõval ekskursioonil. Foto: Helen Viispert
Haapsalu linna algkooli esimeste klasside lapsed käisid läinud nädalal Nõval ekskursioonil. Foto: Helen Viispert

Eurooplased päästavad Haapsalut üleujutuse käest
Haapsalus on üle 200 Euroopa päästemeeskonna liikme, kes harjutavad Haapsalu maavärinajärgse üleujutuse käest päästmist. „Me ei harjuta seda, kuidas pumbata või vigastatuid ravida, sest me teame, et seda meeskonnad oskavad – nad on professionaalid,” ütles üks korraldajaist Jens Poul Madsen. Õppuse peaeesmärk on tema sõnul harjutada just meeskondade omavahelist koostööd ja suhtlust abipalve esitanud riigi esindajatega.

Mida suudavad 4,6 miljardit?
Kuigi järgmiseks eelarveperioodiks Eestile ette nähtud Euroopa Liidu 4,6 miljardist eurost läheb ikka suur osa „betooni”, on rohkem rõhku pandud inimeste arendamisele, kirjutab Reformierakonna liige Urve Tiidus arvamusküljel.

Kiirlaenuga röövimisele tulgu lõpp
Riigikogu kinnitas äsja võlaõigusseaduse ja reklaamiseaduse muutmise seaduse, mis muutis kiirlaenude teenuse veidi inimlikumaks. Siiski on tulemus poolik, sest kõrvale jäeti röövellikele laenuintressidele ülempiiri panemise ettepanek, kirjutab sotsiaaldemokraat Neeme Suur.

Muuseumid liidetakse juulist sihtasutuseks
Haapsalu muuseumidest moodustatakse sihtasutus juuliks ja selle juhiks võib saada praegune kultuuriministeeriumi asekantsler Anton Pärn. Möödunud nädalal andis valitsus oma heakskiidu Haapsalu piiskopilinnuse, raudteemuuseumi, Läänemaa muuseumi ja selle filiaalide baasil uue sihtasutuse moodustamiseks. Haapsalu linnavolikogu oli oma nõusoleku andnud juba veebruaris.

Nõva looduskeskus laienes
Nõva looduskeskus alustas suve senisest üle poole suuremas hoones, keskus sai päris uue majatiiva. Vana hoonega peegelpildis majatiiva ehitus algas oktoobris, tiib valmis veebruaris, kokku läks ehitus maksma ligi 290 000 eurot, ütles RMK loodushoiuosakonna Lääne–Eesti piirkonna juhataja Tiina Selart. Nõva looduskeskuses käis mullu ligi kuus tuhat inimest.

Spordihoone saal sai uue põlvi säästva põranda
Aprilli algusest remondis olnud Haapsalu spordihoone saal on valmis — nädala alguses tõmmati uuele põrandale värsked jooned ja viimistlev lakikiht.

Kullamaa ja Haapsalu tähistavad Rudolf Tobiase sünnipäeva
Kullamaal ja Haapsalus tähistatakse nädalavahetusel helilooja Rudolf Tobiase 140. sünniaastapäeva. Kullamaal avatakse laupäeva, 1. juuni keskpäeval pink helilooja saja aasta juubeliks püstitatud kivi kõrval. Haapsalus on traditsioon tähistada Tobiase tähtpäevi kohalike kooridega. Helilooja koorilaule esitavad toomkirikus pühapäeval, 2. juunil.

Posti otsast viidi ära kolm rasket trafot
Läinud nädalal varastati Läänemaal ühe ööga kolm trafot, need olid nelja meetri kõrgusel alajaama masti otsas. Imatra Elektri kahju on ligi 10 000 eurot.

Haapsalu Veevärgi juhataja konkursile saadeti ligi paarkümmend avaldust
„Kindlasti on nende seas ka arvestatavaid kandidaate,” ütles nõukogu esimees, Haapsalu linna finantsjuht Martin Schwindt.

Läänemaa lapsed saavad tänavu oma tantsupeo
Laste tantsupidu peetakse laupäeval, 1. juunil. Varem on suurte ja väikeste Läänemaa tantsupidu ikka koos peetud.

Haapsalu sai kultuurkapitali raha eest viimaks uue rulapargi
Homme avatakse Haapsalus Paralepa rannas linna uus, seitsme atraktsiooniga rulapark, mida on kohalikud noored oodanud kaks aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments