Läänlastel läks ühiskonnaõpetuse meistrivõistlustel kehvasti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Meistrivõistluste parimad eesotsas võistluste peakohtunik Heinar Tuulbergiga Riigikogu Valges Saalis. Foto: erakogu
Meistrivõistluste parimad eesotsas võistluste peakohtunik Heinar Tuulbergiga Riigikogu Valges Saalis. Foto: erakogu

Möödunud nädalal peeti Tallinnas Toompeal ja seejärel Tallinna börsil Eesti ühiskonnaõpetuse meistrivõistluste paremate vastuvõtt ja autasustamine.

Haapsalu ja Läänemaa koolidest oli osalejaid seekord 18, mis on rekordiliselt palju. Siinne parim Kenneth Rivis Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi 12M klassist tuli 19. kohale, Helina Laasen sama kooli 12Ü klassist tuli 30. kohale ja Grete Korjus samuti Wiedemanni gümnaasiumi 12M klassist 60. kohale. Kuna varasematel aastatel on Haapsalu õpilased olnud ikka esikümnes või selle piiri peal, siis võiks tulemusi nimetada mõneti läbikukkumiseks. Mis selle ebakindluse põhjustas, ei oska veel öelda, kommenteeris võistluste peakohtunik ja Haapsalu õpetaja Heinar Tuulberg.

Juba 10. korda toimunud võistlused võitis Maria Tammiste Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 12R klassist, jättes tihedas rebimises teiseks viktoriinis ainukese osalejana maksimaalselt 100% punkte kogunud Sten Mirski Ülenurme gümnaasiumi 12B klassist. Kolmanda koha sai Jõhvi Vene gümnaasiumi 9. klassi õpilane Anne-Marie Kottise, kes tuli ühtlasi ka põhikooli arvestuses Eesti meistriks. Kokku osales meistrivõistlustel 205 võistlejat, teatas Tuulberg.

Auhinnad andis riigikogu poolt üle majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas (Reformierakond) ja OMX Tallinnas (Tallinna Börsil) ulatas medalid üle börsi tegevjuht Rauno Klettenberg.

Võistlus on erilaadne selle poolest, et koosneb kahest osast ja kestab 5,5 kuud. Esimeses osas tuleb vastata kümnele viktoriini- või ennustusküsimusele. Saadud punktid muutuvad virtuaalseks rahaks, mille eest on võimalik osta erinevaid tooraineid, valuutasid, aktsiaid ja fondide osakuid. Ostude eesmärk on algselt teenitud rahale juurdekasvu saamine ostetud kaupade hinna tõusu läbi. Võistlus on teistest sarnastest noortevõistlustest elulähedasem ja kogu toimumise aja väga haarav ning pingeline.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments