Lääne Elu paberleht 21. mail

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eile avati Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži otsaseinal üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Seina kaunistamiseks korraldatud kavandikonkursi võitis käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala II kursuse üliõpilane Marju Rajasalu, grafiti teostasid üliõpilased ise ilma professionaalide abita, ütles kooli arendusjuht Liina Põld. Grafiti avamine lükkas hoo sisse kolledži 15. sünnipäeva nädalale.
TLÜ Haapsalu kolledži otsaseina kaunistab üliõpilaste tehtud grafiti Tallinna ülikooli uue tunnuslausega „Uutmoodi akadeemiline”. Foto: Arvo Tarmula

Reedene uputus tegi pahandust

Reede õhtul tabas Haapsalut tugev äikesevihma hoog, mis ujutas üle linnatänavad, lõhkus linnusemüüri ja tegi pahandust nii kaubamajas kui ka lasketiirus.

Lugu saab lugeda siit.

Roopõleng Matsalus

Laupäeval süütas äike Matsalu looduskaitsealal Kirikuküla kandis 180 hetkatrit roogu. Kustutustöid raskendas see, et päästjad ei saanud vesisel pinnal põlengule ei jalgsi ega tehnikaga ligi. Looduskaitsjate  hinnangul on selline põleng ühelt poolt elusloodusele katastroof, teisalt aga looduse loomulik osa.

Šaakalit võib küttima hakata

Keskkonnaministeerium on võtnud seisukoha, et šaakal on Eestis võõrliik ja neid tuleb jahimeestel küttida. Oma otsuses on ministeerium lähtunud rahvusvahelistest juhistest ja Itaalia juhtumist, mille puhul šaakalite arvukus hakkas kiiresti kasvama. Ettevalmistamisel on šaakalipüüdmise juhis.

Sallimeister peab sünnipäeva

Tuntud haapsalu salli meister Linda Elgas peab 85. sünnipäeva. Siiani imepeeneid salle kuduv Elgas leiab ise, et tema sünnipäev pole pooltki nii tähtis kui sallimuuseumi 10. sünnipäev.

Muuseumiöö külastatavus jäi mullusele alla

Tänavuse muuseumiöö külastajate arv jäi küll mullusele alla, kuid sellegipoolest kasutas hulk läänlasi ja Läänemaa külalisi laupäeval võimalust muuseumis leiduvaga tutvuda. Raudteemuuseum demonstreeris 1955. aastal raudteekooli poiste valmistatud auruveduri mudelit, Rannarootsi muuseum näitas filme Rootsi kuningate külaskäikudest Eestisse ja Läänemaa muuseum oma filiaalidega pakkus võimaluse kuulata lugusid.

Noored vehklejad pidasid eduka võistluse

Haapsalu vehklejad tõid Tartus peetud Eesti D–klassi meistrivõistlustelt epeevehklemises kolm meistritiitlit, ühe hõbeda ja ühe pronksi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments