EPL: Üks šaakal on ilmselt ka Hiiumaal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pärast seda, kui leidis kinnitust tõsiasi, et Läänemaal Hanila vallas on kanda kinnitanud meie looduses seni nägemata šaakalid, on keskkonnaametile teatatud kahtlastest jälgedest ja ulgumistest ka teistest Eesti piirkondadest. Kontrollimiste tulemused näitavad, et mõni šaakal võib ringi toimetada ka Hiiumaal.

Keskkonnaameti Hiiu–Saare–Lääne regiooni juht Kaja Lotman ütles Eesti Päevalehele, et vihje šaakali võimalikust olemasolust tuli Hiiumaalt Paope kandist.

„Praegu üritame selliste vihjete tõepärasust kontrollida peibutamisega. Hiiumaal üks loom isegi vastas ja tõenäoliselt võib teda šaakaliks pidada,” ütles Lotman, kelle hinnangul võib tegu olla üksiku loomaga, kes on sinna ilmselt talvel üle merejää jõudnud.

Siiski on see, et vastaja oli šaakal, praegu üksnes oletus. 100% kinnituse saaks, kui loom füüsiliselt tabataks või kui ta jääks rajakaamera pildile.

Lotman loodab, et jahihooajaks on keskkonnaametil ülevaade olemas, kus šaakaleid olla võib.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments