Juhtkiri: Asendamatud on olemas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Just spordis on hästi näha, kui palju suudab üks inimene korda saata. Haapsalu on merelinn jahisadamatega, aga lastele ei olnud linnas purjetamistrenni. Priit Rüütel võttis kätte ja tegi siia purjespordikooli. See oli aastal 2006.

Möödas on vaid seitse aastat. Ometi on olud kardinaalselt paranenud. Minge vaadake suviti, kuidas laht kihab väikestest valgetest purjedest. Kümned lapsed saavad kogeda purjetamise pakutavat rõõmu ja karastust. Meie parimad noored on Eesti tipus ja üritavad juba läbimurret rahvusvahelistel tiitlivõistlustel.

Nüüd tuli kui välk selgest taevast uudis, et Priit Rüütel läheb treeneriks suuremasse purjetamiskeskusse Pärnusse. On oht, et koos treeneriga kaob terve purjetamiskool, sest leida head treenerit ja — öelgem otse — fanaatikut, kes nõustuks pisikese palga eest Rüütli tööd jätkama, on peaaegu võimatu.

See on kainestav meeldetuletus, kui habras on terve Eesti noortespordisüsteem, mis püsib üksikute alatasustatud entusiastide peal.

6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ätt.
9 aastat tagasi

Vaadates millise klubi on pärnakad püsti pannud pole midagi imestada,et sinna tahab noor mees tööle minna.Millised võimalused on seal noortele loodud.Mida on meil Haapsalus vastu panna ?? Põlises purjetajate kantsis Haapsalus pole enam aastaid klubil oma hoonet ega kaid.Kõik müüdud,pehmelt öeldes mahaparseldatud ja seda kaudselt ka linnavalitsuse abiga.Promenaad korrastati-taastati-renoveeriti.Miks ei pandud püsti uuesti midagi sarnast kolmekümnendatel ehitatud sõudeklubi hoonega.Sellest oleks kujunenud noorpurjetajate mekka.Kui ei loo võimalusi – lähevad viimasedki oskajad minema!

Ain Karu
9 aastat tagasi

Soovitan Lääne Elul teha vähemalt osa artikleid kommentaaritavaks kas otseselt oma nime või siis kasutajanime all, aga kindlasti ID-kaarti kasutades, et kommenteerija nimi oleks vähemalt ajalehele teada. Mulle ja ka paljudele teistele ei paku idiootidega võidu mölisemine mingit rahuldust. Olgu artiklid, kus iga loll saab auru välja lasta, aga olgu ka neid, kus normaalsed inimesed saaksid asju arutada. Käesolev artikkel on hea, probleem oluline ja vääriks kindlasti tõsisemat väitlust. Paraku tõmbavad paar lolli sellele vee peale. Tehke nii nagu Päevalehes.

Tore Küll
9 aastat tagasi

Kes peab hea seisma, et Haapsalu toimiks tõmbekeskusena? Ega`s Tallinn või Toompea? Pärnu linnapeaks kandideerib meie tüdruk Piret Hallik, seal vist toimetavad siit lahkunud Elmo Joa, Kai Tarmula, küllap vast keegi teinegi. Nüüd läheb ka Priit Rüütel. Väga kahju, et siin ei osata näha Inimest.

õigus
9 aastat tagasi

üks fanaatik suudab alat rohkem kui terve küla. vaadake palju meie heaks Mart Laar ja Andres Ammas meie heaks teinud on.

pravda laara
9 aastat tagasi
Reply to  õigus