Kalevi jahtklubi avab Haapsalus purjespordikooli

Haapsalu Veskiviigi sadamas on lapsed saanud suviti Optimistidel purjetamisega tutvust teha. Foto Arvo Tarmula

14 aastat varjusurmas olnud Haapsalu purjetamisõpe saab tänavu uue hingamise, sest kuu aja pärast alustab siin tegutsemist Kalevi jahtklubi purjespordikool.

2008. aastast on Haapsalus purjetamisõpet vedanud Haapsalu purjespordikool, millega Lääne Elule teadaolevalt ei olnud rahul ei lapsevanemad, sponsorid ega ka kooli toetanud Haapsalu linnavalitsus. Lääne Eluga vestelnud allikas, kes oma nime avaldada ei soovinud, ütles, et purjetamise algõpet said noored vaid kahel kuul aastas ja kokkulepitud trennid jäid ette teatamata ära, edasijõudnute treeningud kestsid läbi suve. „See ei olnud kool, vaid tubli ring,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Eks nemad tegutsevad edasi,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahhoi
2 aastat tagasi

Kas jälle mitte suure õhinaga alustatud ettevõtmine? Väga hästi on meeles ühe suure ettevõtmise algus 2018. aastal – Haapsalu maleakadeemia (LE 17.11.2018). Akadeemia üheks ideeliseks isaks oli siis suur ideede generaator Karilaid. Kahjuks pole aga hiljem midagi sellest kuulnud, et ideest ka kaugemale jõutud oleks. Akadeemiat oli siis nõus juhtima suurmeister Jaan Ehlvest, kelle linnavalitsus ka linna palgale soovis võtta. Oli ikka nii ka?
Ei tahaks senise MTÜ Haapsalu Purjespordikooli tegevust küll maha teha. Olen laste kaudu kursis purjetamise õppe treeningutööga juba mitme aasta jooksul ja lastele meeldib. Loen-kuulen ka, et kooli õpilasedki on tublilt esinenud ka võistlustel.

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi

Nimetage üks tubli tulemus.

Kodanikule on ikka viisakas vastata
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Midagi ikka aja jooksul on kogunenud. Mitmekordsed tüdrukute eesti meistrid ja tüdrukute karikasarja võidud. Poiste karikasarja teine koht ja mitmed karikaetappide võidud, 10.aastaste Soome meistritiitel. Eesti koondise liikmetena, mitu korda ka Euroopa meistrivõistlustel lisaks maailmameistrivõistlustel osaletud. Kunagi varem ei ole Haapsalu Optimisti sõitjad suurtel tiitlivõistlustel osalenud. Ja lisaks veel igasugu pisemaid võite siin ja seal. Vabandust, siin tuli rohkem, kui üks. Ahjaa, alles eelmine aasta treeniti veel ka olümpiamedaliste Toomas ja Tõnu Tõnistet ning maailmaränkingus kolmandat kohta hoidnud Mati Seppa. Lihtsalt kui Haapsalu Purjespordikooli tegevus on pisikesele seltskonnale pinnuks silmas, nimelt siis Erki Teras, Lauri Väli, Gerhard ja Liisu Eberle,… Loe rohkem »

Ammu sulanud lumi
2 aastat tagasi

Tõsi, aastatel 2010-2011 pakkusid HPSK sõitjad tõesti tublit konkurentsi ja mõnel õnnestus võistlustel isegi poodiumile pääseda, aga vahepeal on hulk vett merre voolanud. Millega viimased 10 aastat tegeletud on? Vahepeal on olnud mitmeid aastaid, kus HPSK lapsed isegi võistlemas ei käinud, tulemustest rääkimata.

HPSK
2 aastat tagasi

Sõbrad, tuletame meelde, et MTÜ Haapsalu jahtklubi oli see, kes noortepurjetamise täielikult välja suretas! Ka praegu ei saanud nad noortepurjetamise taaskäivitamisega hakkama. Vale akna all haugute!

kunagine liige
1 aasta tagasi
Reply to  HPSK

kas ei olnud mitte HJK just see kes HPSK koolile kunagi kaatri ostuks raha andis?

Vastan
1 aasta tagasi
Reply to  kunagine liige

Peamine osa kaatri rahadest tuli isiklikest vahenditest, lisaks paarilt toetajalt Tallinnast.

Kunagine liige
1 aasta tagasi
Reply to  Vastan

Aga te ei saa öelda et hjk ei aidanud ja see summa ei olnud sellele ajal sugugi väike