0

Haapsalu kolledžis mitmekordistub tasuta õppekohtade arv

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

15. aprillil kinnitas Tallinna Ülikooli senat 2013. aasta sügisest pakutavate tasuta õppekohtade arvud oma instituutides ja kolledžites. TLÜ Haapsalu kolledžis on uuest õppeaastast rohkem kui pooltel erialadel mitu korda rohkem tasuta õppekohti.

Näiteks kui varem võeti Haapsalu kolledžisse liiklusohutuse või tervisejuhi erialale vastu 6 tasuta õppijat aastas, siis järgmisest õppeaastast oodatakse tasuta õppima 20 liiklusohutuse ja 23 tervisejuhi eriala üliõpilast.

Tasuta õppimisvõimalus avardus ka teistel Haapsalu kolledži erialdel. Nii oodatakse uuest õppeaastast rakendusinformaatika erialale 18 õppurit ning käsitöötehnoloogiate ja disaini erialale 15 tasuta õppurit. Eraldi avaneb 15-l tudengil tasuta õppimisvõimalus olulise uuenduse läbi teinud klassiõpetaja õppekaval, mis Eestis ainulaadsena keskendub digiajastu õpetaja kompetentside kujundamisele.

Peamise erinevusena võrreldes varasemaga toob kõrgharidusreform tasuta õppijale kaasa kohustuse õppida täiskoormusega, mis aga ei pea tingimata tähendama igapäevast kooliskäimist. Haapsalu kolledž pakub töötavatele õppijatele mõeldes mitmetel erialadel tsükliõppe vormi, kus loengud ja seminarid toimuvad üldjuhul 4–6 päeva kuus ning suurem osakaal on iseseisval õppel.

Avaldusi tasuta õppekohtadele saab esitada alates 28. juunist. Rohkem infot tasuta õppe ja Haapsalu kolledži erialade kohta leiab kooli kodulehelt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz