Haugi kudemisrahu rikkumiselt tabati kümmekond röövpüüdjat

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

Keskkonnainspektorid avastasid Läänemaal haugi kudemise ajal kümmekond rikkumist, ütles inspektsiooni Läänemaa büroo juhtivinspektor Valeri Štšerbatõh.

Suurima surve all olid haugid Jaama oja sillal Haapsalus. Enne kui kalad kiire vooluga truubist ülesvoolu rühkima hakkasid, puhkasid nad truubi ees madalas vees. Et külmas vees on kala pisut uimane, olid nad röövpüüdjaile kerge saak.

Štšerbatõh kiitis head koostööd politseiga, kelle valve all oli Jaama oja peaaegu 12 tundi päevas. Nagu politsei silmapiirilt kadus, helistati inspektsiooni ja teatati röövpüüdjaist.

Läänemaa büroo vormistas materjali kümmekonna rikkumise kohta. „Ja meie ahingute kollektsioon täienes,” lisas Štšerbatõh.

Merel on haugipüük keelatud 1. märtsist 30. aprillini, siseveekogudel 15. märtsist 10. maini.

Haugi püüdmise eest kudeajal võib saada kuni 1200 eurot trahvi ja 35 eurot kahjutasu kala pealt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vb
10 aastat tagasi

Jjah on.jah

A8
10 aastat tagasi

Kui rikkumiste pealt preemiat saaks jooks mõni ment end surnuks.

Kui politsei
10 aastat tagasi

..julgeks patrullida eravärvides autodega,oleks nende tööl ka tulemusi. Ja kui iga rikkuja pealt saaks kasvõi 20 euri preemiat,liigutaks mehed end kindlasti rohkem….