Läänemaa informaatikaolümpiaadil selgitati parimad võistkonnad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

17. aprillil toimus Haapsalus peetud arvutimeisterlikkuse võistlusest võttis osa 74 õpilast kuuest koolist: Lihula gümnaasiumist (juhendaja Liina Vaimla), Taebla gümnaasiumist (juhendaja Martin Tereping), Haapsalu gümnaasiumist (juhendaja Mart Pett), Wiedemanni gümnaasiumist (juhendaja Martin Tereping), Oru põhikoolist (juhendaja Margit Kiivit) ja Uuemõisa algkoolist (juhendaja Aire Oruste).

Võistlust korraldab Läänema arvutiõpetajate ainepaneel. Ainepaneeli esimehe ja võistluse korraldaja Martin Terepingi sõnul oli tänavu huvi osalemise vastu suurem kui eelmistel aastatel.

“Eesmärk on näidata õpilastele informaatika laialdast kasutamist erinevates rakendusvormides, mõistmaks, et arvutid ja kõik sellega seonduv ei ole tänapäeval ainult sotsiaalmeedia kasutamiseks, vaid sellel on väga palju erinevaid kasutusalasid,” tutvustas Tereping võistluse eesmärki.

Ülejäänud Eestiga Läänemaa noorte teadmisi võrrelda ei saa, sest Terepingi teada ei tehta sellisel kujul informaatikaolümpiaade kuskil mujal.

Võisteldi kahes vanusegrupis: põhikooli 6.–9.klass ja gümnaasium. Gümnaasiumi vanusegrupis võistles kolm võistkonda, põhikooli arvestuses 13 võistkonda.

Võitjad gümnaasiumi arvestuses:

1. koht – Lihula võistkond “LG JKH”
2. koht – Taebla võistkond “Maagilised kiisukesed”
3. koht – Lihula võistkond “LG XII”

Võitjad põhikooli arvestuses:

1. koht – Haapsalu gümnaasiumi ja Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi segavõistkond “H(W)G”
2. koht – Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi võistkond “33 baiti”
3. koht – Uuemõisa algkooli võistkond “Infinite”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
põnevil
10 aastat tagasi

Pool kuud vana uudis? Tase!