Tantsurühmad tervitavad kevadet

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läki Tantsule noored proovisaalis. Foto: Ronald Grauberg
Läki Tantsule noored proovisaalis. Foto: Ronald Grauberg

Kolmapäeval 1. mail kell 19 astuvad Haapsalu kultuurikeskuse teatrisaali lavale kõik Ulrika Graubergi juhendatavad tantsurühmad ja Malle Õiglasega kahasse juhendatav Läki Tantsule.

Kõik rühmad on ühel laval esimest korda ja kontserdil “Kaerajaanist kägarani” on mitmeid teisigi “esimesi”. Iseseisvat kontserti tantsijad varem andnud ei olegi.

“Oleme varem esinenud koos kooridega,” ütles Ulrika Grauberg. Üldse esimest korda on liikumiskavaga publiku ees laulustuudio Gaudeo Musicum noored. Esimest korda on tantsijate päralt teatrisaali lava.

“Tantsida laval on ikka uhkem ja toredam,” ütles Grauberg.

Kõige suuremas koosseisus astuvad publiku ette Wiedemanni gümnaasiumi Läki Tantsule noored, kes moodustavad kolm segarühma. “Noori tuleb aina juurde tantsima,” põhjendas ühe koosseisuga alustanud Grauberg rühmade rohkust.

“Kaerajaanist kägarani” ei ole ainult rahvuslikus võtmes – laval näeb ka vabatantsu.

Kontserdil on hea võimalus vaadata pitsitantsude konkursi võidutantsu “Emalt tütrele” Kalurineiude ja Läki Tantsule neiude esituses. Veel tervitab Haapsalu publikut ja kevadet tantsurühm Lustlik.

Kontserdi seadsid lavale Ulrika Grauberg ja Malle Õiglas. Kontserdi valguskujunduse teeb Tiit Maivel, vahetekstid on Tiina Brockilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments