Käsitööselts peab täna aastanäitust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Täna peab Haapsalu sotsiaalmajas ühepäevast suurt kevadnäitust Haapsalu käsitööselts.

Näitusele pandud, aasta jooksul valminud esemeid ei jõudnud üle lugeda keegi, kõik näitusele ei mahtunudki, ütles käsitööseltsi liige Silvi Saarlo (pildil).

Saarlo märkis, et ainuüksi kindaid oli näitusel paarsada paari, sest on ju lambavilla ja pärandkultuuri aasta.

Käsitööselts keskenduski sel aastal just kinnastele. „Nüüd ei saa naised enam pidama, muudkui koovad. Täitsa rahule võib jääda,” sõnas Saarlo.

Tänane näitus on suurem kui varem. Käsitööhuvilisi on viimasel ajal tublisti juurde tulnud, kokku on neid 70 ligi. Töid on rohkem ja mitmekesised, märkis Saarlo.

Aasta jooksul on valminud Haapsalu salle, rätte, sõbasid, pitsist rinnaehteid, põrandavaipu, kootud kleite jms.

Esimest korda on väljas pitsitehnikas keraamika ja klaasikunst, mida käidi tegemas Vatla käsitööseltsis, kus on ahi ja materjal, mida endal pole.

Esimest korda on väljas ka käsitööseltsi fotonäitus seltsi aasta tegemisist, üles võttis selle ja koostas seltsi liige Merle Saulep.

Käsitööseltsi esimene aastanäitus peeti 1996. aastal, sellest ajast ei ole ühtegi aastat vahele jäänud, ütles Saarlo.

Käsitööseltsi näitus on väljas vaid ühe päeva, sest päris oma näituseruumi seltsil pole. Samas ruumis käivad näiteks võimlejad. „Siis see üks päev on võimlejail vaba päev,” sõnas Silvi Saarlo.

Saarlo lisas, et käsitööseltsi naised unistavad päris oma sallisalongist, et Haapsalu sall oleks nähtaval ja tooks tuntust ka linnale. „Valgust ja õhku on vaja, et salle nautida,” nentis Saarlo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments