Lääne Elu paberleht 13. aprillil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kiltsi lennuvälja vallutas sel nädalal õppus Terasdraakon. Foto: Helen Viispert
Vahepeal on angaari peale kogunenud sõdureid, kes harjutavad raskekuulipilduja käsitsemist. Foto: Helen Viispert
Kiltsi lennuvälja vallutas sel nädalal õppus Terasdraakon. Foto: Helen Viispert

Haapsallased Peterburis

Kolmapäeva õhtuks oli Peterburi riiklikusse Kapella kontserdisaali Haapsalut tutvustavale üritusele kogunenud ligi 400 külalist, kes said osa kontserdist, Haapsalu-teemalisest fotonäitusest ja koosviibimisest. Linnapea Urmas Sukles ütles, et Haapsalut reklaaminud üritus läks isegi paremini korda, kui ta loota oli osanud.

Lahkus Erich Rannu

4. aprillil läks manala teele Karuse vallas sündinud Lihula gümnaasiumi vilistlane, väliseesti ärimees Erich Rannu, kes asutas Eestis arvutifirma Astrodata ja oli hiljem Microlinki nõukogu esimees.

Paldiski–täis noori jättis oma pensioni loosiratta otsustada

Möödunud aastal loositi kohustuslik II samba pensionifond 4037 noorele, kes sündisid 1. jaanuaril 1983 või hiljem ega olnud ise endale pensionifondi valinud. Kuna loosirattas on vaid konservatiivse strateegiaga fondid, ei pruugi pensionikogumine sinna olla kõige kasulikum, kirjutab tarbijaveebi toimetaja Heli Lehtsaar.

Linnusest leiti keskaegne auk

Haapsalu linnuse konvendihoone väikese lava lammutamisel tuli toomkiriku müüri äärest päevavalgele auk, millest sihtasutuse töötajatel seni aimugi polnud.

Kiltsi lennuvälja vallutas sel nädalal Terasdraakon

Terasdraakon on pataljoni terve aasta suurim ja olulisim õppus, kus osaleb kokku poolsada sõidukit ja 170 kaitseväelast, kellest 146 on ajateenijad. Tegu on esimese kolmandikuga uuest reservväeüksusest, teine ja kolmas kolmandik peaks ette valmistatama järgneva kahe aasta jooksul. Kuidas niisugune õppus tegelikult välja näeb? Kas mängitakse siis päris sõda? Või mida? Lääne Elu käis vaatamas.

Kohvi pikk ajalugu

Üle pika aja pakub Lääne Elu midagi Jaan Franclin Perlitza ajakirjanikutalendi austajaile. Seekord tutvustab ta kohvi ajalugu.

Haapsalu soomlase raamat

Haapsalus elav soomlane Markku Lehtonen kirjutas rahvuskaaslastele raamatu Eesti ajaloost ja oma enam kui 40 aasta pikkusest sidemest Eestiga. Soomekeelses raamatus „Minun Vironi” („Minu Eesti”) on autori sõnul kolm osa — Eesti ajalugu 1940. aastast, Markku Lehtose enda Eestiga seotud lugu ja praeguse Eesti lugu.

Päevikupidaja käis Venemaal

Nädala päevikut pidas Lääne Elu vastutav väljaandja Katrin Pärnpuu, kes pajatab haapsallaste tutvustusreisist Peterburi.

Lääne praostkond toimib kui üks pere

Lääne praostkonna sinod kogunes neljapäeval Ridala koguduse majja, et kinnitada läinud aasta aruanne ja selle aasta eelarve, valida kirikukogu saadikud, kehtestada maksumäärad ja kõnelda kirikuelu probleemidest. „Lääne praostkond on aastaid olnud üks tublimaid Eestis,” hindas sinodist osa võtnud peapiiskop Andres Põder.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments