Kõige rohkem e-deklaratsioone esitasid läänlased

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eelmise, 2012. aasta eest esitas tuludeklaratsiooni 640 715 maksumaksjat, mis on 99,3% eeldatavast hulgast, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Kaia-Liisa Kallas. Elektroonselt esitati 95% kõigist tuludeklaratsioonidest, mis on 1,3% võrra rohkem kui mullu.

Kõige enam esitati e-deklaratsioone Lääne maakonnas – 96,4%, järgnesid Järva ja Harju maakond vastavalt 96,3% ja 96%. Valdade ja linnade arvestuses esitasid kõige rohkem elektroonseid deklaratsioone Harju maakonna elanikud: Kõue vallas 98,8%, Kose vallas 98,74% ja Rae vallas 98,69%.

Füüsilisest isikust ettevõtjaist täitis oma kohustuse 32 750 maksumaksjat, 2012. aasta eest tuli tuludeklaratsioon esitada 35 840 maksumaksjal.

Esialgsetel andmetel kuulub tagastamisele ligi 97 miljonit eurot tulumaksu, mis on 3,6 miljoni euro võrra vähem kui mullu (100,6 miljonit eurot). Juurde määrati 2012. aasta eest 19,9 miljonit eurot tulumaksu, mis on samuti vähem kui aasta tagasi, kui juurde tuli tasuda 26,8 miljonit eurot.

Tagastatud on 85 miljonit eurot tulumaksu, kohtutäituritele on üle kantud 3 miljonit eurot tulumaksu ja kontrollis on deklaratsioonide alusel veel 4,2 miljonit eurot tulumaksu. Paberkandjal esitatud deklaratsioonide eest hakkab amet tulumaksu tagastama 15. aprillist.

Tulude deklareerimise tähtaeg oli sel aastal 1. aprillil. Tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on 1. juuli. Füüsilisest isikust ettevõtjatele ja neile, kes deklareerisid kasu või kahju vara võõrandamisest, on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober.

Üldisem kokkuvõte tulude deklareerimisest valmib maksu- ja tolliametil mais, täpsem ülevaade augustis.

Lähem info elektroonse deklareerimise kohta maakondade lõikes asub ameti kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments