Do-Re-Mi lastekoor osaleb Tallinna rahvusvahelisel koorikonkursil

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2012. aasta aprillis võitis Do-Re-Mi lastekoor Euroopa noorte muusikafestivalil Belgias Neerpeltis oma kategoorias kõrgeima koha ehk esikoha cum laude. Foto: www.emj.be
2012. aasta aprillis võitis Do-Re-Mi lastekoor Euroopa noorte muusikafestivalil Belgias Neerpeltis oma kategoorias kõrgeima koha ehk esikoha cum laude. Foto: www.emj.be

Järgmisel nädalal, 18.–21. aprillini on Tallinn võõrustajaks 900 koorilauljale, kes võtavad osa XIII rahvusvahelisest koorifestivalist „Tallinn 2013“. Konkursil võistleb 23 koori; riikidest on esindatud Austria, Rootsi, Ukraina, Valgevene, Ühendkuningriik ja Eesti. Konkursil osaleb ka Haapsalu laulustuudio Do-Re-Mi lastekoor Anne Pääsukese dirigeerimisel.

Haapsalu lapsed astuvad võistlustulle reedel, 19. aprillil kell 10. Do-Re-Mi lastekoor konkureerib lastekooriga Ellerhein, Grazi laste ja noorte laulustuudioga (Austria) ning tütarlastekooriga Žuravatška (Valgevene).

Konkursipäeval annab Do-Re-Mi lastekoor koos Ukraina lastekooriga Lastivka Tallinna reaalkoolis ka kontserdi.

Festivali kunstilise juhi, Eesti rahvusmeeskoori peadirigendi Mikk Üleoja sõnul on korraldajatele suureks auks, et festivalil võistleb nii palju koore. “Musitseerimine on suur privileeg hoolimata sellest, kas võistluselt väljutakse esikohaga või kogemuse võrra rikkamana,” ütles Üleoja. “Soovin nii kooridele kui ka kuulajatele imelisi muusikalisi hetki!”

Festivali avakontserdil neljapäeva õhtul kell 18 astuvad üles Danderydi vokaalansambel Rootsist, lastekoor Lastivka Ukrainast, Grazi laste ja noorte laulustuudio Austriast ning tütarlastekoor Ellerhein ja kammerkoor Head Ööd, Vend Eestist.

Reedel ja laupäeval on Estonia kontserdisaal konkursi päralt. Grand prix’ voor algab Estonia kontserdisaalis kell 15 ning seal saab kuulata festivali parimaid.

Festivali lõppkontsert laupäeval, 20. aprillil kell 18 pakub muusikasõbrale tõelist maiuspala – ettekandele tulevad Arvo Pärdi „Aadama itk“ ja Erkki-Sven Tüüri „Psalmoodia“. Esinevad Eesti filharmoonia kammerkoor, Eesti muusika- ja teatriakadeemia segakoor, kammerkoor Collegium Musicale, Tallinna kammerorkester ja Nargenfestivali orkestri puhkpillirühm.

Konkursi kava näeb siin.

1972. aastast Tallinnas toimuv konkurss on Eesti ainus rahvusvaheline koorikonkurss ning osalema on kutsutud kõik kooriliigid üle kogu maailma. Festivali korraldab Eesti kooriühing ning see toimub Tallinnas üle aasta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments