Alveri preemia saab teleseriaal “Pilvede all”

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Suvel filmis sarja "Pilvede all" meeskond Haapsalus peategelaste ema unistuste täitumist – pansionaadi avamist. Avamispeole olid kutsutud ka Haapsalu inimesed. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus otsustas tänavuse Alveri preemia anda telesarja “Pilvede all” tegijatele Haapsalu tuntuse suurendamise eest.

„Leidsime, et “Pilvede all” on Haapsalut positiivselt reklaaminud ja tänu sellele on paljud inimesed siia sattunud,” põhjendas linnavalitsuse otsust pressiesindaja Tõnu Parbus.

Parbuse sõnul sündis idee anda auhind telesarjale arutelude käigus ja komisjonis leidis see üksmeelset toetust.

”Pilvede all” meeskond kirjutab oma Facebooki lehel, et tegemist on uudisega, mida nad veel uskuda ei suuda. „Oleme rõõmsad ja tänulikud. Aitäh, armas Haapsalu!” on kirjas sarja lehel.

Legendaarse Haapsalu linnapea Hans Alveri nimelist auhinda antakse Haapsalus välja 1989. aastast linnakodanikele või organisatsioonile, kes on möödunud aasta jooksul Haapsalu linna kaunimaks muutmisele kaasa aidanud.

Seni on auhinda antud peamiselt hoonete korrastamise eest, kuid selle on saanud ka Õpetaja tänava majaomanikud ja eraisikud, kes oma tegevusega linna elu on toonud.

Alveri auhind pole rahaline preemia, vaid traditsiooniliselt kunstiteos, mis antakse üle Hans Alveri sünnipäeval 11. aprillil.

Tõnu Parbuse sõnul tänavu lükkub auhinna üleandmine aprilli lõppu, kui “Pilvede all” võttemeeskond Haapsallu saabub.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments